© Rootsville.eu

Carol Morgan Quartet
Post Cool (The Night Shift vol.1)


©Rootsville 2017

Carol Morgan is een jazz-trompettiste en hier in onze contreien is dit toch enigszins zeldzaam te noemen. Alhoewel ze afkomstig is van Texas belande ze uiteindelijk in de ‘Big Apple’ waar ze afstudeerde aan ‘Julliard’ en heeft ze op haar conto al liefst 6 albums staan en wordt ze als een hoog gewaardeerd talent beschouwt. Deze ‘Post Cool’ vond plaats op 27 januari. Samen met Joel Frahm, Martin Wind en Matt Wilson vormt ze het Carol Morgan Quartet en sinds haar debuutalbum kreeg ze bij ‘DownBeat’ magazine 4 ½ sterren achter haar naam.

Vrije improvisatie is bij deze Carol Morgan één van haar signatures en dit ‘Post Cool’ album is dan ook haar visie op een hedendaagse jam. Haar speelstijl is duidelijk verwant met deze van Miles Davis maar haar profiel blijft duidelijk op de voorgrond. Tijdens opener ‘Strollin’ komt duidelijk het bebop gehalte van Martin Wind en zijn contrabas op de voorgrond die samenvloeit in een vanzelfsprekende éénstemmigheid van dit Quartet.

Iedere muzikant van dit Carol Morgan Quartet brengt in de voor hen voorbehouden cyclussen hun individuele kwaliteiten duidelijk op het voorplan waardoor zo iedereen zijn inbreng kan laten aanvoelen. Een samenvloeing van de vele geïmproviseerde akkoorden maken deze 6 nummers tot een volwaardige sessie.


Tracks:

01 Strollin'
02 A Night In Tunisia
03 Night
04 On A Misty Night
05 Song For Mom
06 Autumn Leaves

 

more info:

year: 2017

artist: Carol Morgan

label: Independent

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Carol Mason: trumpet
Joel Frahm: tenorsax
Martin Wind: bass
Matt Wilson: drums