© Rootsville.eu

Carolyn Lee Jones (US)

tiltle: In A Long White Room
music: vocal jazz - vintage pop
year: 2017
label: Kari-On Productions

info artist: Carolyn Lee Jones
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Carolyn Lee Jones kwam bijna 10 jaar geleden binnen langs de grote poort in de jazzscène van Dallas TX. Alhoewel ze in Nebraska opgroeide lokte de roep van de grote stad Dallas en begon ze aldaar haar carrière verder uit te bouwen. Haar nieuwe album 'In A Long White Room' werd in de US reeds vorig jaar uitgebracht door 'Catn'round Sound', waar ze al 3 albums wist uit te brengen. Mede door de toewijding van Kari Gaffney voor jazzmuziek komt dit album onder 'Kari-On Productions' nu richting Europa.

Carolyn Lee Jones heeft de gaven om vintage pop en vocale jazz moeiteloos in elkaar te laten vloeien zonder hierdoor het al te moeilijk te maken. Haar inspiratie haalde bij namen als Anita O-Day en Julie London. Net als Diana Krall en Laura Nyro is het mogelijk door haar liefde voor de muziek en haar eigen nieuwe arrangementen oudere popnummers in een nieuw jazzy jasje te steken. Deze 'In A Long White Room' is een mix van swingende ritmes, jazz en Latin grooves en soulvolle ballads.

Op haar nieuwe album vinden we 12 tracks terug waarbij ze grasduint in het repertoire van New Wave tot pop. Met nummers als haar versie van Ed Cob's Tainted Love naar de Latin grooves op Van Morrison zijn 'Moondance', ze laten zich allemaal lekker beluisteren. De warme stem van Carolyn Lee Jones leent zich bijzonder goed tot de tak van deze muziek. Ook 'Happy Together' van de popgroep 'The Turtles' uit 1967 en Sade's 'The Sweetest Taboo' uit 1985 krijgen hier op dit album een nieuw leven ingeblazen, en wij, wij zijn tevreden dat we Carolyn Lee Jones hebben keren kennen.

 

tracks:

01 In a Long White Room 
02 Tainted Love 
03 Piano in the Dark 
04 Moondance 
05 Creepin 
06 98.6 
07 Give a Damn 
08 Like to Get to Know You 
09 Happy Together 
10 The Sweetest Taboo 
11 Midnight at the Oasis 
12 In a Long White Room – Reprise