© Rootsville.eu

Carrington MacDuffie
Rock Me To Mars


© Rootsville 2017

Afkomstig uit Austin TX. is deze Carrington MacDuffie een singer-songwriter thuis in diverse aspecten in de muziek maar haar voorkeur gaat uit naar melodieuze pop-folk. Haar uitgebrachte materiaal bstaat voornamelijk uit EP'tjes zoals 'Crush On You' (2016) en daarvoor 'Only An Angel' (2014). Nu in 2017 brengt ze een nieuw mini-album uit dat luistert naar de titel 'Rock Me To Mars'.

Normaliter schrijft ze zelf volledig het de nummers die worden uitgebracht maar op deze nieuwe uitgave vinden we met 'Sweet Young Thing' eentje terug geschreven door King, Goffin & Nesmith. Deze veelzijdige dame beschikt over een mooie, warme en tijdloze klankkleur. Het is niet altijd duidelijk dat de songteksten dan wel de muziek primeren bij deze dame, maar haar teksten proberen steeds weer een verhaal te vertellen. Mede door de duidelijkheid in haar stem is Carrington MacDuffie ook actief als in lezer voor 'audiobooks'.

Het muzikale gedeelte heeft altijd wel een focus op het elektronische aspect en daarvoor tekent Rob Halverson aan de synthesizers. Deze sound past uiteraard perfect in haar nieuw materiaal 'Rock Me To Mars'. Haar voorliefde voor gedichten weerklinkt in haar teksten, en die emoties kan je tevens horen in haar muziek. 

De zes nummers als 'Better ThatWay', 'Sweet Young Thing' en 'Come For Me' liggen duidelijk in dezelfde lijn en gaan van ballads tot lichtjes rockend...Toch nog maar even wachten op een full-CD.


tracks:

01. Rock Me To Mars
02. Because I Couldn't Have You
03. Better That Way
04. Lay Down & Let Go
05. Sweet Young Thing
06. Come For Me


more info:

year: 2017

artist: Carrington MacDuffie

label:

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Carrington MacDuffie
Rob Halverson
Daniel Jones
Thor Harris
Paul Klemperer