© Rootsville.eu

Cassie Keenum & Rick Randlett (US)

tiltle: Hauntings
music: blues
year: 2017
label: independent


info artist: Cassie Keenum
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Cassie Keenum en Rick Randlett vormen een akoestisch blues duo die met deze 'Hauntings' een nieuw project willen voorstellen. Wanneer ze dan met dit project ook nog een heuse band laten integreren in hun blues wordt dit voor vele echte blues liefhebbers onder ons een muzikaal orgasme. Met dit 11 tracks tellend album gaan ze diep terug in de originaliteit van de blues met daarop maar een enkel uitschieter en dat is de bijbelse metafoor 'Hallelujah' van Leonard Cohen, en daarmee wordt dit aan het lijstje toegevoegd van het meest gecoverde nummers van deze meester.

Cassie werd grootgebracht als de dochter van een 'Baptist priester' en als daughter of a preacher man was ze iemand die rebels en zelfstandig door het leven wilde gaan wat haar ook bracht bij de blues. Rick Randlett viel voor de blues in de 70-tiger jaren door toedoen van de Britse invasie en meerbepaald door Eric Clapton.

De samenwerking van dit duo wekt enige 'chemie' op waardoor er een eigen soulvolle en originele blues lijkt te ontstaan. Openen doen ze in een onvermijdelijk Delta sfeer met 'Seventh Day', een nummers dat diep terug in de Delta gaat opgebouwd door de diepe stem en van Cassie en slide van Rick. 'One More Last Time' werd geschreven door beiden en we horen hierop een heerlijk stukje bluesharp van Little Mike. De warme en toch enigszins donkere klankkleur van Cassie Keenum lopen als een rode draad door het album. Met 'Won't Make That Mistake Again' brengt dit duo hier op hun manier een onvervalste tearjerker.

Nummers als 'Early in The Morning' en het opgewekte 'Minute Man' laten ons genieten van een heerlijke album vol met uitstekende akoestische blues en na het afsluitende 'How Long' van de hand van Cassie Keenum kunnen we maar een besluit nemen, hierheen halen die handel!!!

 

tracks:

01. Seventyh Day
02. One More Last Time
03. Won't make That Mistake Again
04. All Along
05. Hallelujah
06. She's Gone
07. Early In The Morning£
08. Get Lit
09. Minute Man
10. Born With Wings
11. How Long

musicians:

Cassie Keenum: vocals, acoustic guitar
Rick Randlett: vocals, lap steel, electric & acoustic guitar
Nicole Wagner: bass
Rusty Valentine: drums
Little Mike:harmonica on #2,6
Mitch Rogers: keys on #6