© Rootsville.eu

Cherry Divine (Aus)

tiltle: Rockabilly Chicks vs. Mean Evil Women
music: Rockabilly
year: 2017
label: Catty Town Records


info artist:
Cherry Divine

© Rootsville 2017


Nog van bij 'Catty Town Records' komt de nieuwe plaat van Helen Bailey aka Cherry Divine. Met deze 'Rockabilly Chicks vs. Mean Evil Woman bewijst dat er 'down under' nog meer goed roots materiaal zit buiten onder meer 'The Detonators' of een 'Pat Capocci'. Het is daardoor dat misschien Tommy McEwan aka Louis King deze roodharige furie zo een beetje onder zijn hoede neemt.

Bij haar thuis in North Queensland is deze 'Cherry Divine' opgegroeid op een boerderij steeds maar lusiterend naar de 'platen' van haar grootvader. Een verzameling met daarin heel wat materiaal van Elvis maar ook van Dolly Parton en haar landgenoot David Gordon Kirkpatrick aka Slim Dusty en met deze ook op een boerderij opgegroeide Australische countryzanger heeft ze misschien nog wel het meeste voeling.

Uiteraard kan je ergen in de 'middle of nowhere' niet aan de bak komen en dus verhuisde Helen Bailey richting Melbourne waar ze al onmiddellijk toe trad tot de plaatselijke rock 'n roll club. Het was ook in Melbourne dat 'Cherry Divine' in contact kwam met Tommy McEwan hier beter bekend onder de naam van Louis King. Het was samen met deze Tommy McEwan dat ze alle nummers schreef en hij ook op haar eerste echte rockabilly album als producer fungeerde.

Ondertussen kreeg ze onderdak bij het Ierse 'Catty Town Records'. Dit jaar werd ze genomineerd als Ameripolitan Music awards for Female Rockabilly artist en trok ook richting Texas waarna ze met een rugzak vol met ervaring terug reisde richting 'Down Under'. Met raakvlakken met Wanda Jackson en de Ierse rootsrock chick Imelda May was het niet moeilijk of ze kreeg in Australië de nam van Aussie Imelda May opgespeld. Nu hoopt ze ook op het veroveren van Europa en al dat touren zal hoegenaamd niet al te zwaar vallen want Mal Beveridge is naast haar 'double bass player' ook haar wederhelft.

Het album telt 14 nieuwe nummers zoals gezegd geschreven in co-writing met Tommy McEwans en is een duidelijk 'clean' rockabilly album geworden waarbij ik nog op zoek ben naar die 'Mean Evil Woman' of kunnen we die pas leren kennen tijdens een 'Live' concert. De Rockabilly sound met nummers als 'Vintage Pin Up Girl' en 'Rockabilly Dancers' vormen de rode draad doorheen dit album. 'I Need A Man' huisvest een lichte toets van surf en 'Special' is er eentje dat wij hier zouden onderbrengen onder de noemer 'Halloween Song'. Benieuwd toch wanneer deze rockabilly chick hier in onze contreien de 'mean evil woman' komt uithangen...


tracks:

01. Queen Of Rockabilly
02. Crazy
03. Mean Evil Woman
04. Don't Ya
05. Vintage Pin Up Girl
06. Baby Plays Bass
07. Ain't No Fool
08. Juniors In Love
09. I Need A Man
10. Rockabilly Dancers
11. Special
12. Fakin' It
13. Brand New Tattoo
14. Rockabilly Chick

musicians:

Helen Bailey aka Cherry Divine: vocals
Peter Baylor: guitar
Mal Beveridge: double bass
Tommy McEwan: drums, acoustic guitar & harmony vocals
Ali Penny: keys