© Rootsville.eu

Chickenbone Slim and The Biscuits (US)

tiltle: The Big Beat
music: blues
year: 2017
label: Lo-Fi Mob Records

info artist: Chickenbone Slim
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Blues from San Diego, Cal....dat krijgen we met het nieuwe album van Chickenbone Slim. Voor de opnamen deed hij ook beroep op Jon Atkinson,Marty Dodson, Scot Smart en...Kid Andersen. Deze 'The Big Beat' werd dan ook opgenomen ten huize van 'de' Kid zijn 'Greaseland Studios'. Op het album vinden we 9 originals terug van de hand van Larry Teves aka Chikenbone Slim.

Larry Teves kwam deze band op te richten in 2012. Waar de naam 'The Biscuits' vandaan komt? gewoon zijn favoriete snoepje. In 2016 bracht hij dan als 'Chickenbone Slim and The Bicuits' het album 'Gone' op de markt. Het ontstaan van dit tweede album kan je ook als 'lucky' bestempelen wanneer Chickenbone Slim tussen twee 'gigs' door Kid Andersen tegen het lijf liep en van het één kwam het ander. Hij was reeds in het bezit van een aantal nieuwe nummers maar net niet genoeg om een nieuwe full CD uit te gaan brengen. De samenwerking met de 'Kid' bracht daar verandering in.

Opmerkelijk is dat Chickenbone Slim na jaren basgitaar te spelen pas in 2011 begon gitaar te spelen. Daarvoor werkte hij samen met namen als Tomcat Courtney, Big Jon Atkinson en jawel, Scottie 'Mad Dog' Blinn. In de blues van deze Chickenbone Slim vinden we tal van invloeden in terug, gaan de van Chicago tot Texas maar steeds met die onvervalst West Coast style in verweven.

Opener is zo een typisch West Coast bluesje waarbij je onmiddellijk een 'happy feeling' van bij krijgt. Met 'Hemi Dodge' kiest hij duidelijk voor enige country invloeden, cruisend over de highway in zijn 'Red Ram'. Hell Yeay!!! Voor 'Long Legged Sweet Thing' trekt hij ietwat dieper de Delta in voor een utistekende portie 'greasy blues'.

Big Jon Atkinson komt meermaals in beeld en zijn rauwe howlin' harp spant op 'Do You Like It?' zonder meer de kroon. Afsluiten doet hij dan in een mix van Chicago en West Coast met het nummer 'Break Me Off a Piece'.

 

tracks:

01. The Big Beat
02. Long Way Down
03. Hemi Dodge
04. Vodka and Vicodin
05. Long Legged Sweet Thing
06. Do You Like It?
07. Me and Johnny Lee
08. Man Down
09. Break Me Off a Piece

musicians:

Chickenbone Slim
Kid Andersen
Big Jon Atkinson
Marty Dodson
Scot Smart