© Rootsville.eu

Chris Antonik
Monarch


© Rootsville 2017

Op 7 april is de officiële release van het nieuwe album van de Canadese blues artiest Chris Antonik. In 2010 bracht deze singer-songwriter zijn 'selftitled' debuutalbum op de markt en sindsdien kreeg hij niets dan veel belovende kritieken. De daaropvolgende jaren waren er van prijzen pakken met als gevolg in 2013 het uitbrengen van 'Better For You'.

Nu komt als gezegd het 13-nummers tellende album 'Monarch' er aan en weerom zullen we kunnen genieten van zijn stevigere gitaarwerk. Bij ons valt hij resoluut onder de noemer blues-rock en samen met Ted Onyszczak, die er ook bij was op Better For You', tekenen ze beiden als producer.

Rockende opener met 'I'd Burn It All Down(For You)' een nummer dat deze Chris Antonik schreef voor zijn beide kinderen. Met de veel te vlug van ons heengegane Mike Bloomfield brengen ze met diens 'You're Killing My Love' een ode aan deze gitarist van de Paul Butterfield Blues band. Met 'Slow Moving Train' kom de energieke Chris Antonik in een conversatie met Jesse O'Brien aan de 'black & white keys'.

'Love Bettike' schreef hij tijdens een tour doorheen de States en werd een ballad waarop zijn snijdende gitaar op het voorplan komt. Een nummer waarvoor hij de inspiratie kwam op te doen onder de Californische zon. 'The Art Of Letting Go' gaat over het wel en wee van scheidingen waarbij je vergevingsgezind moet kunnen blijven al is dit niet altijd even makkelijk. There's notting perfect.

Een meer dan stevig en duidelijk vervolg op zijn vorig album. Zeer energieke gitaarrifjes die mooi in contrast staan met de soulvolle backing vocals en de alom aanwezige Jesse O'Brien op de keyboards...Canadian bluesrock at his best!

 

tracks:

01. I’d Burn It All Down (For You)
02. You’re Killing My Love
03. Slow Moving Train
04. Gold Star
05. The Monarch and the Wrecking Ball
06. Love, Bettike
07. Forgiveness Is Free
08. The Art of Letting Go
09. All Our Days
10. New Religion
11. Hungry Ghost
12. A Slip in the Rain
​13. Everywhere I Go


more info:

year: 2017

artist: Chris Antonik

label: Factor

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Chris Antonik: vocals & guitar
Chuck Keeping: drums
Guenther Kapelle: bass
Jesse O'Brien: keyboards
Samantha Martin: backing vocals
Delta Sugar: backing vocals