© Rootsville.eu

Coco Montoya
Hard Truth


© Rootsville 2017

Coco Montoya werd in 1951 geboren als Henry Montoya in Santa Monica Cal. Zijn eerste liefde ging uit naar de drums op amper 11-jarige leeftijd, amper twee later kocht hij zijn eerste gitaar. Toch de drums was toen nog zijn eerste instrument en begon zo een veel gevraagd drummer te worden bij vele lokale rockbands.

We kennen Coco Montoya hier uiteraard als de linkshandige gitarist die zijn eigen sound wist te creëren met power blues en vaak emotionele nummers. Het was door aan het werk te gaan als drummer bij Albert Collins dat hij langzamerhand overschakelde naar de gitaar. Het was deze 'Master of Telecaster, Albert Collins die hem leerde gitaar speelde en zo belande Coco Montoya na een tijdje bij John Mayall waar hij 10 jaar als 'Bluesbreaker' actief zou blijven.

In 1995 bracht hij zijn debuut album uit als bandleider met het album 'Gotta Mind To Travel'. Dit album werd eerst uitgegeven bij Silverstone Records en later nog eens bij 'Blind Pig Records'. In 2000 tekende deze Coco Montoya een eerste keer bij Alligator Records en bracht er het album 'Suspicion' op de markt. Twee jaar later volgde 'Can't Look Back' en in 2007 'Dirty Deal'. Als lid van de Bluescaravan verhuisde Coco Montoya dan naar 'Ruf Records' waar hij in de reeks 'Songs From The Road' een album uitbracht en in 2010 'I Want It All Back'.

Nu 7 jaar later is Coco Montoya terug bij 'Alligator Records' met het album 'Hard Truth'. Samen met drummer en producer Tony Braunagel nam hij dit 11-nummers tellende album op en laat zo horen dat hij nog steeds tot de top behoort. Met 'Before The Bullets Fly' opent hij onmiddellijk is zijn zo bekende stijl. Coco ten voeten uit is ook zeker het daarop gospel getinte 'I Want To Shout About It'. Van leermeester Albert Collins brengt hij de cover 'The Moon Is Full' dat je bij Collins kan terugvinden op het album 'Showdown'.

Mijn favoriete nummers bij deze Coco Montoya zijn de slowbluesjes en daarom zet ik een nummer als 'Where Can A Man Go From Here' boven aan mijn lijstje. Coco Montoya mag best wel meer op onze Belgische podia te zien zijn...

 

 


Coco Montoya © Rootsville

tracks:

01. Before The Bullets Fly
02. I Want To Shout About It
03. Lost In The Bottle
04. Old Habits Are Hard To Break
05. I’ll Find Someone Who Will
06. Devil Don’t Sleep
07. The Moon Is Full
08. Hard As Hell
09. ‘bout To Make Me Leave Home
10. Where Can A Man Go From Here
11. Truth Be Told

more info:

year: 2017

artist: Coco Montoya

label: Alligator Records

musicians:

Coco Montoya
Bob Glaub
Mike Finnegan
Billy Watts
Johnny Lee Schell
Tony Braunagel

special guest:

Lee Roy Parnell (slde on #03)