© Rootsville.eu

Corey Dennison Band (US)
tiltle: Night after Night
music: Blues
year: 2017
label: Delmark
info artist: Corey Dennison

© Rootsville 2017


Van origine komt deze Corey Dennison uit Chattanooga, Tennessee maar dat wil nog niet zeggen dat we hier een stukje country gaan krijgen. Op zijn nieuwe album 'Night after Night' dat wordt uitgegeven bij het New Yorkse Delmark vinden we 13 tracks terug die variëren van Chicago- tot soulvolle blues. Bij ons is deze Corey Dennison nog niet zo bekend maar daar zal in 2018 misschien wel enige kentering in gaan komen.

Het album is in perfecte balans met 8 originals en 5 covers waaronderonder meer ' Are You Serious' van soulshouter Tyrone Davis. Openen doet hij met het aangrijpende 'Hear My PLea' en daarmee maken we al onmiddellijk kennis met de soulvolle stem van deze Corey Dennison. Met 'I Get Shivers' kiezen ze resoluut voor een echte Chicago Shuffle Ook aangename soulbluesjes als 'Nothing To Good (for my baby') zijn van de partij en wat gezcht van het funky ' Are You Serious' en nog meer funk met ' Nightcreeper 2'. Je zou haast gaan denken dat de 'godfather of soul' van de partij is.

'Night after Night' van deze Corey Dennison Band is er eentje waarbij je jezelf nooit gaat vervelen en waarop zowat iedere blues en soul liefhebber wel zijn gading kan vinden, zelfs met het afsluitende 'Down in Virginia', een nummer met een knipoog richting Southern Rock. Prettige kennismaking met deze Corey Dennison.

tracks:

01. Hear My Plea
02. Misti
03. I Get Shivers
04. Better Man
05. Phone Keep Rinning
06. Nothing To Good
07. Love Ain’t Fair
08. Are You Serious
09. Nightcreeper 2
10. It’s So Easy
11. Stuck In Chicago
12. Troubles Of The World
13. Down in Virginia