© Rootsville.eu

Craig Cassler (US)

tiltle: Find My Way
music: Alt-Country
year: 2017
label: independent


info artist: Craig Cassler
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Singer-songwriter Craig Cassler startte zijn muzikale carrière in San Diego Cal. maar is vandaag de dag wonende in Boston MA. Met als basis country muziek tracht hij zowel reggea als rock in zijn muziek te verwerken, dit altijd wel met een ondertoon van hedendaagse Folk.

Na zijn debuutplaat (EP) in 2007 is deze 'Find My Way' het zesde album van deze Craig Cassler. In 2009 bracht hij 'The Song Begins To Play' uit. Later volgden nog 'What Could Be' (2011), 'Change' (2013) en 'Back To You' (2014). Als moderne troubadour schreef Craig Cassler alle nummers zelf voor dit nieuwe 'Find My Way'.

Opmerkelijk is dat hij op alle nummers de instrumenten zelf heeft ingespeeld. Het betreft hier een album met 9 nummers die meestal nogal dromerig overkomen. Al krijgen we bij 'Georgia' een up tempo Alt-Country nummer voor de kiezen. Op 'If I Was...' heeft Craig reggea invloeden ingewerkt en we moeten toegeven dat het werkt, een nummer dat bijzonder orchestraal overkomt incluis blazers.

De titeltrack 'Find My Way' is een uitermate mooie ballad en ook 'Scars and Lines' behoort hier tot mijn favoriete nummers op dit album. Afsluiten doet hij hier met 'Annie Rose' een laid back, tellin' song...

 

tracks:

01 Break Down Walls
02 Georgia
03 Find My Way
04 If I Was...
05 Scars and Lines
06 You'd Fall
07 One Breath
08 Old Town Station
09 Annie Rose

musicians:

Craig Cassler: vocals & all instruiments
Britt Connors: backing vocals