© Rootsville.eu

Daisy Chapman (UK)

tiltle: Good Luck Songs
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Broken Silence
- Folkwit Records

info artist:
Daisy Chapman
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Het is eventjes wachten geweest tot we weer hoorden van Daisy Chapman. Na haar debuutalbum 'Hymns Of Blame' uit 2006 zong ze onmiddellijk in de analen en volgden daarop nog 'And There Shall Be One' (2008) en 'The Green Eyed' (2009). Daarna moesten haar fans tot 2012 wachten eer ze het volgende 'Shameless Wintes' op de markt bracht. Het was dan 4 jaar wachten eer deze Daisy Chapman met nieuw materiaal terug de studio introk. Twee jaar geleden brak ze evenwel de stilte door een 'Live' EP uit te brengen.

Deze 'Good Luck Songs' is Chapman's 3de full CD die in een studio werd opgenomen, ditmaal in Bristol. Je kan stellen dat deze intimistische folksinger een vrouwelijke tegenhanger is van Nick Cave of een Leonard Cohen gewoon omdat haar melodieën veelal zeer intiem worden gebracht al dan niet met een dramatische toon. Het was niet zozeer dat haar 'muze' om te schrijven haar in de steek had gelaten dat dit album op zich liet wachten maar eerder doordat Daisy Chapman in 2016 de wonderlijke ervaring beleefde van het moederschap door de geboorte van haar dochter.

Negen nummers zijn van haar hand op deze mooie 'Good Luck Songs' en voor eentje ging ze grasduinen in het arsenaal van meester singer-songwriter Tom Waits en brengt ze op dit album een betoverende versie van diens 'Tom Traubert's Blues'.

 

tracks:

01 Good Luck Songs
02 Home Fires
03 Settle Down
04 Generation Next
05 I Used To Own An Empire
06 Idilia Dubb
07 The Decalogue
08 Thers a Storm Coming
09 Tom Traubert's Blues