© Rootsville.eu

Dave Askren & Jeff Benedict (US)

tiltle: Come Together
music: Jazz
year: 2017
label: Tapestry Records

info artist: Dave Askren - Jeff Benedict
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Gitarist Dave Askren en saxofonist Jeff Benedict hebben na hun album 'It's All About The Groove' uit 2014 terug de handen in elkaar gelagen en brengen samen met Joe Bagg aan de B3 en Paul Romaine aan de drums nu 'Come Together' uit. Ook nu zou je kunnen stellen dat het allemaal om de 'groove' te doen is met 10 heerlijke funky nummers.

Het album 'Come Together' werd opgenomen in dezelfde 'Nolan Shaheed Studios' in Pasadena Cal. De plaats waar ze vier jaar geleden ook 'It's All About The Groove' kwamen op te nemen. Openen op dit album doen ze met 'Cheese Grits', een nummer van Jeff Benedict waarop Joe Bagg zich op een 'Jimmy Smith Style' kan uitleven. The Beatles en zeker Paul Mc Cartney zijn deze heren niet vreemd en de titeltrack wordt dan ook meteen omgevormd naar een pareltje van Soul Jazz. Het lijkt wel of dit Quartet dan vertrokken is voor een adembenemend avontuur.

Met hun arrangement op Miles Davis zijn 'Nardis' brengen ze een groove die ook door Jon Scofield en Larry Goldings als voorbeeld zou kunnen genomen worden. 'Moments Notice' is er eentje van John Coltrane waarop deze vier heren getuigen van een zekere genialiteit. De bassgrooves op Jeff Benedict's 'Pineapple Head' gaan meesterlijk over in de gitaarvibes van Dave Askren. Met nummers als 'Groove Merchant' van Jerome Richardson en Paul Romaine zijn 'Deed It Bu' eindigen ze haast in een onovertroffen perfectie. Dave Askren, Jeff Benedict, Paul Romaine en Joe Bagg kwamen 'Together' voor het maken en beleven van een heerlijke moment.

 

tracks:

01. Cheese Grits
02. Come Together
03. Nardis
04. Moments Notice
05. Hear This
06. On It
07. Pineapple Head
08. Willow Weep for Me
09. Groove Merchant
10. Deed I Bu

musicians:

Jeff Benedict: saxophone
Dave Askren: guitar
Joe Bagg: B3
Paul Romaine: drums