© Rootsville.eu

Davide Pannozzo (I)

tiltle: Unconditional Love
music: modern blues - bluesrock
year: 2017
label:
Unconditional Love Global Publishing


info artist: Davide Pannozzo
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Davide Pannozzo bracht zijn debuutalbum uit in 2003 maar je zou kunnen stellen, dat de internationale erkenning er pas kwam bij het uitbrengen van 'Born Electric' in 2012. Op dit album kreeg Davide assistentie van niemand minder dan Robben Ford en Carl Verheyen. Helemaal te gek werd het toen hij 2 jaar later een tribute bracht aan Jimi Hendrix met het album 'A Portrait Of Jimi Hendrix'. Ik hoor het al zeggen, food for rockers, maar niets is minder waar. Bij Davide Pannozzo herken je stijlen van Jeff Beck over Jimi Hendrix tot Eric Clapton en dat maakt hem tot een veelzijdig en moderne blues gitarist.

Het was dan ook niet moeilijk om de 2 super producers Steve Jordan en Will Lee te overtuigen om aan zijn nieuwste album 'Unconditional Love' te willen meewerken. Een voorwaarde was wel dat hij Italië achter zich liet om te gaan wonen in de 'Big Apple', wat op zich voor Davide helemaal geen probleem vormde. Nog te vermelden is dat Davide Pannozzo het tot in de kwartfinale bracht van de 'Internationale Blues Challenge' te Memphis.

Als je hebt samen gewerkt met onder meer Robben Ford weet je dat ook Davide zijn gitaarstijl bijzonder gesofisticeerd is. De opener 'Siw Wires' schreef hij samen met Ivan Franzini en brengt ons meteen de zware beat van een blues rocker. Een nummer waarmee je onmiddellijk bent overtuigd van zijn kunnen. Om het ook wat luchtiger te houden krijgen we dan een reggea deuntje met 'Living Loving & Giving', een nummer dat hij samen schreef met zijn vrouw, Federica Piacentini.

Bij het souvolle 'I Heard You' gaan dan de credits volledig naar Davide Pannozzo zelf en herkennen we door de diversiteit van de nummers ook een beetje van een Chris Bergson in hem. Ook het daaropvolgende en lichtjes met country doorweven 'Bring Me To The Light' schreef hij samen met zijn echtgenote wat ons doet besluiten dat de zachtere aanpak van de nummers bij het vrouwtje moet komen te liggen.

Op het doordringende 'Chasing Illusions' worden we dan terug met onze neus op de feiten gedrukt en krijgen we daardoor weer het zwaardere werk met een knipoog naar Jimi Hendrix. Afsluiten doet Davide Pannozzo met liefst drie instrumentale nummer met vooreerst het jazzy 'The Purest Thing '. 'Startus' zal dan weer een ode zijn aan de Fender gitaar, een funky nummer dat werd geschreven door Billy Cobham en reeds werd uitgebracht in 1973. Still timeless...

Als allerlaatste krijgen we een beetje fusion te verwerken met 'Lord Knows What's In My Heart ' en daarmee zijn we overtuigd welk een brilliant talent deze Davide Pannozzo wel is.

 

tracks:

01. Siw Wires
02. Living Loving & Giving
03. I Heard You
04. Bring Me To The Light
05. Once & Only
06. Chasing Illusions
07. Wah Wah
08. The Purest Thing
09. Stratus
10. Lord Knows What's In My Heart

musicians:

Davide Pannozzo: guitar & vocals
Will Lee: bass & vocals
Steve Jordan: drums
Shawn Pelton: drums
Ricky Peterson: keyboards & Hammond
Oli Rockberger: keyboards & Hammond