© Rootsville.eu

DC Snakebuster (B)

tiltle: Demo album
music: blues
year: 2017
label: independent

info artist: DC Snakebuster
contact: mail

© Rootsville 2017


Wanneer je met regelmaat onze Belgische (Blues)festivals bezoekt zal je deze 'DC Snakebuster' zonder fout al wel tegengekomen zijn. Deze zomer wist hij nog met zijn 'blues 'n boogie' de campinggasten te vermaken op de feest editie van Swing Wespelaar. Mijn eerste kennismaking met Frank Declerck aka DC Snakebuster dateert van op 'Klakson Blues 2016'. Het was de bedoeling aldaar dat tijdens de change-overs DC Snakebuster de aanwezigen kwam te entertainen met zijn 'one-man-band'.

Gewapend met (slide)gitaar, bassdrum, neckrack en bluesharp wist hij toen al meteen alle aandacht op zich te vestigen. De manier waarop is één van de eerste attentiepunten van Frank. Hij brengt zijn nummers op een ontwapende rustige manier en dit onderscheidt hem van zijn soms hectische collega's. Nog een ander gegeven is dat deze 'DC Snakebuster' buiten de obligate blues covers ook gaat grasduinen in andere soorten muziek, en juist dat maakt het bijzonder aangenaam. Rock 'n Roll met Carl Perkins zijn 'Blue Suede Shoes', de Tulsa Americana sound met J.J. Cale zijn 'Crazy Mama of southern rock met CCR, het is hem allemaal gelijk. Zelfs voor de 'New Wave Rock' van Brian Ferry maakt hij plaats.

Nu heeft deze 'DC Snakebuster' een Demo CD opgenomen om zijn fans tegemoet te komen en om de club- en festivals promotors te overtuigen van zijn kunnen. Diegene die hem kennen hoeft hij helemaal niet meer te overtuigen, zij zijn overtuigd van Frank's roots, rock 'n blues. Uiteraard zijn ook wij verplicht om onze eigen muzikanten te ondersteunen en zo zit dit schijfje met daarop 10 nummers nu in onze CD speler.

Tijdens dit 10-nummers tellend trekt DC Snakebuster meteen alle registers open en begint hij met 'I'm A King Bee' van Harpo Slim. Met de boogie van 'I Got My Mojo Working' en zonder meer ook met 'Shake 'n Boogie' van Canned Heat ben ik ervan overtuigd dat hij de nodige aandacht zal trekken waar hij komt op te treden. Op de 'boogie' van Canned Heat lijkt zijn bluesharp zelfs even op de 'fluit' van Ian Anderson, om maar te stellen, dat Frank niet zomaar de zoveelste 'OMB' is.

Zelfs Willie Dixon zijn 'I Just Want To Make Love To You' krijgt op dit schijfje door Frank's arrangement een nieuw leven toegemeten. Ook met 'Proud Mary' en Brian Ferry's 'Let's Stick Together' tapt hij een ander maar aangenaam vaatje. Hebt u nog een plaatsje in jou kalender, 'DC Snakebuster' is the name, rock, roots 'n blues the game...

 

tracks:

01. I'm A King Bee
02. I Got My Mojo Working
03. Blues(s) Suede SHoes
04. Shake'n Boogie
05. I Just Want To make Love To You
06. Walking The Dog
07. Crazy Mama
08. Proud Mary
09. Let's Stick Together
10. Alabama Train

musicians:

DC 'Frank' Snakebuster:

Pumping Guitar Grooves...
Thumping Foot Drums
A Hypnotic Voice
And a Howling Harp