© Rootsville.eu

Downchild Blues Band (Can)

tiltle: Something I've Done
music: blues
year: 2017

label: Linus Entertainment

info artist: Downchild Blues Band

© Rootsville 2017


Met deze nieuwe van 'Downchild Blues Band' zitten we middenin de blues geschiedenis van Canada. De man achter deze 'Downchild Blues Band' is Donnie "Mr. Downchild" Walsh. Don Walsh en zijn Downchild Blues Band brengen de laatste jaren niet meer aan een hoge frequentie nieuw materiaal uit wat helaas een beetje spijtig is.

Hun laatse album dateert al van 2013 met het album 'You Can Hear The Music' en ook daarvoor moeten we al terug gaan tot 2009 met 'I Need a Hat'. Het begon allemaal bij het in 1971 uitgebrachte 'Bootleg' bij 'True North Records'. OP het album kregen ze destijds ondersteuning Colin James en Wayne Jackson.

Hun singnature zijn ze al die tijd trouw gebleven en ook nu krijgen we op deze 'Something I've Done' een overdosis aan lekker swingende jump blues. De blues van het soort waarbij het onmogelijk lijkt om stil bij te blijven zoals op de bijzonder swingende titeltrack 'Something I've Done'. ook bij opener 'Albany, Albany' tappen ze uit een swingend vaatje met enige feeling met de New Orleans sound van onder meer Fats Domino.

Dit nieuwe album is een opeenvolging van shuffles waarbij je zonder meer een good feelin' aan over kom te houden. 'Mississippi Woman, Mississauga Man' of 'Mailbox Money' je beleeft bij het beluisteren van dergelijke nummers een ware drang om de dansvloer te bevolken. Dit is blues waarbij je een superavond tegemoet gaat. Heerlijke pianotoetsen en dito grooves van saxofoon en harp. Het Canadese antwoord op 'Roomful of Blues' of wie was er eerste, de kip of het ei?

Met 'Take A Piece Of My Heart ' blazen ze ietwat stoom af maar in de plaats krijgen we een niet te versmaden slowbluesje en bij het afsluitende instumentale 'Evelyn' hopen we dat we weerom niet al te lang hoeven te wachten op een opvolger van deze 'Something I've Done' want dit was fun...

 

tracks:

01. Albany, Albany
02. Worried About The World
03. Can't Get Mad At You
04. Mississippi Woman, Mississauga Man
05. Take A Piece Of My Heart
06. Mailbox Money
07. She Thinks I Do
08. Something I've Done
09. Into The Fire
10. Evelyn

musicians:

Donnie Walsh: harp & vocals
Chuck Jackson: harp & vocals
Michael Fonfara: keyboards
Pat Carey: sax
Gary Kendall: bass
Mike Fitzpatrick: drums