© Rootsville.eu

Dudley Taft (US)

tiltle: Summer Rain
music: blues-rock
year: 2017
label: American Blues Artist Group


info artist: Dudley Taft
promotion: M2 Music Group

© Rootsville 2017


Deze 'Summer Rain' is het 5de studio album van deze in Washinton geboren Dudley Taft. Tussen het vorige 'Skin & Bones' uit 2015 bracht hij in april van vorig jaar nog het live album 'Live in Europe' uit. Alvorens hij solo ging maakte deze Dudley Taft deel uit van de Seattle scéne in de 90-tiger jaren. Als lid van de rockbands 'Sweet Water' en 'Second Coming' kon hij daarna moeiteloos overschakelen naar de zijn gekende stijl van snedige gitaarrifs die zijn bluesrock tekenen.

Voor deze 'Summer Rain' schreef Dudley Taft 11 nieuwe originals die meestal gepaard gaan met soms wel lyrische teksten, een kenmerk waar hij trouw aan zweert. Soms in de proportie van een rockballad zoals 'Live or Die' dan weer naar pure rock overschakelend zoals bij het stevige 'Pistols at Ten Paces'. Openen doet hij met het met Tequila stevig onderbouwde 'Flyingh On Love'. Dit album draagt deze rocker op aan alle vrouwen en mannen die hun leven riskeren tijdens hun 'Tour of Duty' waarvoor hij een eindeloos respect betuigd.

Dit album werd opgenomen in zijn eigen studio die hij in 2013 kwam over te nemen van Peter Frampton. Op deze 'Summer Rain' werkt hij ook al voor de 3de keer samen met keyboarslinger Reese Wynans die ooit deel uitmaakte van SRV zijn band. Verder werkten mee Kasey Williams en John Kessler beiden als bassist, en de drummers Jason Patterson en Mike Tapogna. Als backing vocals fungeerde Rachel Williams en Charmae kwam haar steun betuigen met haar vocale inbreng op de titeltrack, een nummer met een voor de Lage landen een stevige beat à la Golden Earring.

Met 'Edge Of Insane' krijgen we een portie Texas rock over ons heen net als bij 'Don't Let It Fade' waarop Jimi Hendrix weer tot leven komt. Op het daaropvolgende 'Moonbeam' krijgen we een conversatie tussen elektrische en akoestische gitaar. Afsluiten doet deze Dudley Taft op zijn 'Summer Rain' met twee rock ballads pur sang waarna zijn Fender amps het zwijgen worden opgelegd.

 

tracks:

01. Flying On Love
02. Dark Blue Star
03. Summer Rain
04. Edge Of Insane
05. Live Or Die
06. Pistols At Ten Paces
07. Don`t Let Fade
08. Moonbeam
09. Come With Me
10. I Lost My Way
11. Find My Way Back Home

musicians:

Dudley Taft: guitar & vocals
Kasey Williams: bass
John Kessler: bass on #5,9,10
Jason Patterson: drums
Mike Tapogna: drums on #3,7
Reese Wynans: organ
Rachel Williams: backing vocals
Charmae: additional backing vocals on ‘Summer Rain’