© Rootsville.eu

Egidio 'Juke' Ingala & The Jacknives
Switcharoo


© Rootsville 2017

Bij 'Rhyhtm Bombs Records' kan je zonder meer stellen, the're on fire! Na de swingende nieuwe van 'The Koko Kings' en de oustanding rhythm 'n blues experience met Joakim Tinderholt is er ook de aanstekelijk West-Coast blues van Egidio 'Juke' Ingala & The Jacknives met hun nieuwe kock-out 'Switcharoo'.

Diegene die de laatste passage in ons land van Egidio 'Juke' Ingala & The Jacknives hebben gezien hebben natuurlijk al een beetje van dit nieuwe album kunnen opsnuiven. Four high steppin', hip dressin' fellows ready to play the blues, zo noem ik deze gentlemans wanneer ik ze ga bekijken. Hun benadering van ol'school blues met hun swingin' feeling is steeds weer een beleving.

Uiteraard is er de getalenteerde harper Egidio 'Juke' Ingala die reeds lange tijd wordt bijgestaan door 'The Jacknives'. Deze begeleidingsband werd opgericht door guitarslinger Marco Gisfredi met bassit Massimo 'Max' Pitardi en drummer Enrico Soverini en gaan al heel wat jaartjes mee.

In hun thuisland Italië wordt deze band ook al eens 'The Italian Aces' genoemd. Door het brengen van een mix van West-Coast en Chicago blues spreken deze muzikanten uiteraard een universele taal die we allen begrijpen, the language of the blues. In de sfeer van onder meer Lynwood Slim en Gary Primich heeft ook Egidio 'Juke' Ingale zin eigen singature gegeven aan het bespelen van de bluesharp. Soms rauw maar altijd met dat swingend gevoel waardoor je jezelf gaat goed voelen. Blues with a happy feeling en dat brengen ze ook op deze 14 nummers tellende 'Switcharoo'.

Bij de harmonica sound van Egido vinden we invloeden terug van een Little Walter maar evengoed hoor je een George Harmonica Smith of een Walter Horton. Black blues from Nothern Italy die je doen swingen op nummers als de opener 'Can't Get You Off My Mind' of met 'Money Takin' Mama' maar je ook meenemen op een emotionele trip met slowbluesjes als 'Treat Me So Bad' of samen met Egido's howlin' harp op 'Miss Daisy' je in een tranche doet belanden.

Blues van het zuiverste soort dat je kan indenken gebracht door blues muzikanten die doorleefd zijn met onze geliefkoosde tak van de muziek. 'Feels So Bad' kan zo veel betekenen maar bij Egidio 'Juke' Ingala & TheJacknives is dit de aanzet voor een footsompin' outswinger en volledig afscheid nemen we met 'Sleeping Beauty', Op en top Egidio 'Juke' Ingela.


tracks:

01. Can't Get You Off My Mind
02. She Got Me
03. Money Takin' Mama
04. I Don't Know Baby
05. Hold Out Mama
06. Seasick And Waterbound
07. Treat Me So Bad
08. I Was Your Fool
09. Cornbread And Caviar
10. Crying And Pleading
11. Little Ann
12. Miss Daisy
13. Feel So Bad
14. Sleeping Beauty

more info:

year: 2017

artist: Egidio 'Juke' Ingala

label: Rhythm Bombs Records

musicians:

Egidio Juke Ingala: harmonica & vocals
Marco 'The Kid' Gisfredi: guitars
Max Pitardi: bass
Enrico “Henry” Soverini: drums

additional personnel:

Little Victor
Carl Sonny Leyland