© Rootsville.eu

Egil Olsen (Nor)

tiltle: You and Me Against The World
music: singer-songwriter
year: 2017
label: I Know What You Did Last Records

info artist: Egil Olsen
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Met dit vijfde album van Egil Olsen zitten we bj de noemer alternatieve rock die gepaard gaan met pop invloeden. Een album dat best het luisteren waard is.

'You and Me Against The World' werd een compilatie van pop en rock songs gebracht met veel passie. Egil Olsen wordt in Noorwegen bij de betere singer-songwriters ondergebracht. Voor de opnamen van dit album trok Elgin Olsen ook richting LA. Het resultaat is een verfrissende sound waarbij blazers en vintage keyboard hand in hand gaan.

Zeker de opener 'Ooh! Yeah!Wow! brengt meteen leven in de brouwerij. Een intro in de sfeer van avantgardische funk in een jazzy jasje. Nummers als 'Better Man' en het poppy rockende 'Drvin Around' hebben een nostalgisch sfeertje rond zich hangen. Sinds zijn debuutplaat 'I Am a Singer-Songwriter' heeft deze Egil Olsen niets dan positieve recensies mogen ontvangen waardoor hij ook zijn nummers in films en op TV zag verschijnen.

Buiten het schrijven van nummers en het inspelen van de meeste instrumenten staat hij ook in voor de aanlokkende artwork. Hij bracht zelfs al een autobiografische 'comic' op de markt over het niets betekende leven van een onbekende superstar. Net als dit album zijn ook de 'live' concerten van deze Egil Olsen typerend voor het brengen van no-nonsens muziek.

 

tracks:

01 Ooh! Yeah! Wow!
02 Better Man
03 Drivin Around (And Around And Around)
04 You And Me Against The World
05 All Ears
06 You And I Forever
07 You Save The Day
08 Pretty Brutal World
09 Live Today Like It’s The Last
10 Lucky Guy

musicians:

Egil Olsen: vocals
Klaus Robert Blomvik: drums
Butch: percussion
Jesse Heckman: sax
Kevin Steinman: trombone, vocals
Camillia Romestrans: additional vocals
Ethan Gold: additional vocals