© Rootsville.eu

Eliza Neals
10.000 Feet Below


© Rootsville 2017

Op 19 januari vindt de release plaats van de nieuwe plaat van Eliza Neels. Haar vorige album 'Breaking And Entering' dateert van 2015. Aan deze '10.000 Feet Below' werkten niet minder dan 17 muzikanten mee en zo zie je maar dat deze in Detroit residenserende blues diva en gewaardeerd singer-songwriter niet om personeel verlegen zit. Op uitzondering van 'Hard Killing Floor' van Skip James schreef deze Eliza Neals de rest van de nummers zelf al dan niet in samenwerking met gitarist Howard Glazer.

Met haar nieuwe album leert ze ons ook nieuwe horizonten verkennen van de hedendaagse blues met een mix van blues-rock en psychedelische soul. Meestal gezeten achter de black & white keys brengt ze op een rauwe manier haar blues die lang blijft nazinderen in je lichaam zoals op het nummers 'Another Lifetime'.

Op het doordringende 'Burn The Tent Down' laat deze 'Eliza Neals' dan ook duidelijk haar visie van psychedelische bluesrock horen, een stevig statement met een lichte funky attitude. Titeltrack '10.000 feet Below' schreef ze helemaal zelf al blijft op deze feetstompin' & headbanging blues het gitaarwerk van Howard Glazer alom aanwezig.

Eliza Neals krijgt op het eerder rustigere en semi-akoestische 'Cold Cold Night' enige assistentie van gitarist Paul Nelson en op het afsluitende 'At The Crossroads' komt gitarist Billy Davis enigszins in de spotlights. Deze '10.000 Feet Below' is meer dan een aanrader voor de talrijke bluesrock liefhebbers hier en de rest van Europa.

tracks:

1. Cleotus      
2. Another Lifetime      
3. Burn the Tent Down  
4. 10,000 Feet Below  
5. You Ain't My Dog No More  
6. Cold Cold Night (feat. Paul Nelson)  
7. Hard Killing Floor    
8. Call Me Moonshine (feat. Howard Glazer)    
9. Downhill on a Rocket  
10. Merle Dixon    
11. At the Crossroads (feat. Billy Davis)  


more info:

year: 2017

artist: Eliza Neals

label: E-H Records LLC

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)