© Rootsville.eu

Ellen Andrea Wang (Nor)
tiltle: Blank Out
music: Jazz - Acid Jazz
year: 2017
label: Jazzland Recordings

info artist: Ellen Andrea Wang
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


'Blank Out' is de opmerkelijke opvolger van Ellen Adrea Wang's debuutalbum 'Diving' uit 2014. Uitgegeven bij 'Jazzland Recordings' is deze 'Blank Out' een fusion tussen Jazz, Funk en Pop. Voor dit album schreef ze alle stukken zelf en voor de 'lyrics' werkte ze samen met Martin Hagfors.

Haar muzikale 'compagnons' op dit album bestaat uit Erland Dahlen (drums & percussion) en Andreas Ulvo (piano, synth, Rhodes & Wurlitzer). De bassgrooves komen van haar zelf net als de 'crystal clear' vocals. De soms eclectische sound van Elllen Andrea Wang kan je onder de noemer 'Acid Jazz' thuis brengen. Voor de vocals lijkt het wel of een Rickie Lee Jones de 'Hip Hop' tour opgaat met een duidelijke visie.

Naast haar solocarrière maakt deze Ellen Andrea Wang ook nog deel uit van de groepen 'Pixel' en de band van drummer Manu Katché. Als ondersteuning voor de release van dit album zal ze in Nederland enkele concerten geven. (26 oktober Bimhuis Amsterdam en 27 oktober op het Jazz Festival te Rotterdam).

Dat deze Ellen Andrea Wang haar contrabas uitermate goed beheerst kan je misschien wel het duidelijkst horen op het afsluitende 'Accord De Paris', een instrumentaal nummer waarop dit trio zeer intimistisch overkomt en waarbij ze enkel ondersteund worden door de backing vocals van Mike Hartung. Openen doet ze bijzonder sfeervol op het nummer 'Peace Prize' waarna ze na een dromerige intro bijzonder funky uit de hoek komen. Een nummer dat mede door de huidige wereldse situatie bijzonder realistisch overkomt.

Het daaropvolgende 'Blad Bood' is een harmonische mix tussen jazz en pop. Op 'Electric' ontlast ze Andreas Ulvo door haar inbreng op een 'Rhodes'. 'Blank Out' is een bijzonder energiek album te noemen zeker ook geschikt voor de vele 'Pop Up' lounge bars overal ten lande. Heerlijke grooves, een album waarbij de balans tussen instrumenten en vocals top is.

 

tracks:

01 Peace Prize
02 Bad Blood
03 A Change of Heart
04 Heaven
05 Electric
06 Feelings
07 Accord de Paris

musicians:

Ellen Andrea Wang: vocals & double bass - Rhodes on #05
Erland Dahlen: drums & percussion
Andreas Ulvo: piano, synth, Rhodes & Wurlitzer
Martin Hagfors: spoken word on #01
Mike Hartung: backing vox on #3,6