© Rootsville.eu

Emily Barker (Aus)

tiltle: Sweet Kind of Blue
music: country/soul - songwriter
year: 2017
label: Everyone Sang

info artist: Emily Barker

© Rootsville 2017


'Sweet Kind of Blue' is het nieuwste album van Emily Barker en is de opvolger van haar solo album 'The Toerag Sessions' uit 2015. Ze is ook gekend door haar muziek voor de drama reeksen 'Wallander' en 'The Shadow Line'. Voor de opnamen van dit nieuwe album trok ze rechtstreeks richting 'Sam Phillips Recording Service' in Memphis waar ze samen ging werken met producer Matt Ross-Spang van onder meer Jason Isbell en Mary Chapin Carpenter.

Het werd een veelzijdig album met daarop liefst 18 nummers. Diegene die deze Emily Barker kennen weten dat ze een ideale mix weet te creëren tussen soul en country. Een midden tussen een Aretha Franklin en een Emmylou Harris. Openen doet ze sterk en funky met de titeltrack ' Sweet Kind Of Blue'. Ook 'Sunrise' valt onder deze noemer waarna ze op nummers als 'More!' dan volledig de kaart van soul trekt.

Nummers als het jazzy 'Sister Goodbye' en het het intieme 'Change' zijn evenwel pareltjes die je naar je strot grijpen en waarop het talent van deze Emily Barker ten volle ontplooit. Slowdancin' in the moonlight! Ook op ' Precious Memories' trekt ze in enige gospel stijl alle registers weer open. Afsluiten doet ze met een enigszins andere versie van de nummers 'Sunrise' (Long Version), 'Sister Goodbye' en ' No. 5 Hurricane'. Het beluisteren van deze 'Sweet Kind of Blue' is een belevenis op zich en een ontdekking waarbij je de naam 'Emily Barker' niet meer zult vergeten.

tracks:

01. Sweet Kind Of Blue
02. Sister Goodbye
03. Sunrise
04. No. 5 Hurricane
05. If We Forget To Dance
06. Crazy Life
07. Over My Shoulder
08. Change
09. More!
10. Underneath The Honey Moon
11. Precious Memories
12. Blood Moon
13. Tomorrow Be Now
14. Hold On (Don't Let Me See This Night Alone)
15. Black And White Video
16. Sunrise (Long Version)
17. Sister Goodbye
18. No. 5 Hurricane