© Rootsville.eu

Erja Lyytinen
Stolen Hearts


© Rootsville 2017

Erja Lyytinen hoeven we hier al lang niet meer voor te stellen. Sinds haar debuut in de 'Blues Caravan 2005' ging het deze Finse hier en in gans Europa voor de wind, zelf Blues Peer wist ze te veroreren in 2008. Met deze nieuwe 'Stolen Hearts' is 'La Erja' eindelijk toe aan een nieuw studio album. Met 11 nieuwe originals grijpt Erja ook een klein beetje terug naar haar roots. Sinds haar nieuwe carrière als mamma is ook haar blues meer gevarieerder geworden.

Dit album werd opgenomen in Helsiki en gemixt in Londen door Chris Kimsey (ex-Stones). Alle nummers zijn geschreven door Erja Lyytinen als kreeg ze bij 'Love Laboratory' en titeltrack 'Stolen Hearts' wel hulp van haar vaste gitarist Davide Floreno. Voor het dromerige '24 Angels' werd een helpende hand toegereikt door Alan Darby.

Met het opende 'Stolen Hearts' begint ze er zeer stevig aan en dit is de rode lijn in gans het album want zelfs bij het rustige beginnende '24 Angels' gaat het steeds meer en meer crescendo. Op het daarop volgende 'Black Ocean' zit deze Erja Lyytinen' volledig terug in haar rol als 'Bluesrock Diva'. Ook met 'Roching Chair' krijgen we de doordrongen beats van de Erja waar velen zo van houden.

'Broken Eyes' is een ballad die de trouwe aanwezigen op haar 'live' concerten recent al konden horen en waar we door worden Erja teruggebracht naar haar rustigere en romantische alter ego. Al bij al voldoet ze hier aan alle verwachtingen die haar fans van haar hebben. Stevig maar toch ook weer meer dan veelzijdig op haar toch al 10de studio album...

 

 


photo Erja Lyytinen @ Hookrock 2016 © Rootsville


tracks:

01. Stolen Hearts
02. Rocking Chair
03. Love Laboratory
04. 24 Angels
05. Black Ocean
06. Slowly Burning
07. Lover's Novels
08. Silver Stones
09. Awakening
10. City Of Angels
11. Broken Eyes

more info:

year: 2017

artist: Erja Lyytinen

label: Tuohi Records

musicians:

Erja Lyytinen: vocals - guitars
Davide Floreno: guitar - backing vocals