© Rootsville.eu

Frank Kohl Quartet
Rising Tide


©Rootsville 2017

Frank Kohl is een Amerikaanse jazzgitarist die zijn roots heeft in de ‘Big Apple’. Met deze ‘Rising Tide’ die uitkomt op 23 januari staat deze uitstekende gitarist zijn teller op ‘4’. Frak Kohl ontwikkelde met de jaren een bijzonder techniek waardoor zijn speelstijl door de liefhebbers wordt geprezen. Voor de opname van deze ‘Rising Tide’ bestaat zijn Quartet verder nog uit bassist Steve LaSpina, drummer Jon Doty en aan de piano krijgen we zijn broer Tom Kohl.

Openen op dit nieuwe album doet hij met twee originals die het ‘smooth’ karakter van deze CD  verder zullen bepalen. ‘Rock and Roll’ en de titeltrack ‘Rising Tide’ brengen je door deze cool grooves al onmiddellijk in extase en laat jij zijn expressie al onmiddellijk de vrije loop. Victor Young was een componist uit Chicago die amper 56 werd maar ons wel enkele meesterwerkjes naliet. Van Victor Young vinden we twee composities terug op ‘Rising Tide’. Eerst en vooral krijgen we het betoverende ‘Love Letters’ uit 1945 en afsluiten doet Frank Kohl met Young’s zijn overbekende ‘Beautiful Love’. Deze wals uit 1931 brengt Frank hier is een solo versie.

'My Romance' van Rodgers & Hart is een 'live' registratie die werd opgenomen in de 'Metropolitan Room' te New York waarop de eenzelvigheid van de ritmesectie in de spotlights komt te staan. Nummers als 'Tears Of Joy' en 'Late Night' laten door het meesterlijk beroeren van de 'strings' deze openbloeien in betoverende melodieën waardoor het ganse album een aaneenschakeling wordt van muzikale emoties.


Tracks:

01 Rock and Roll
02 Rising Tide
03 With Tears Of Joy
04 Richman Poorman
05 Love Letters
06 Late Night
07 My Romance (Live)
08 Beautiful Love (solo)

 

more info:

year: 2017

artist: Frank Kohl

label: Pony Boy Records

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Frank Kohl: guitar
Steve LaSpina: bass
Tom Kohl: piano
Jon Doty: drums