© Rootsville.eu

Freak Go Home (B)

tiltle: Demon Light (EP)
music: blues - electro pop
year: 2017
label: independent

© Rootsville 2017


Wanneer een bluesman begint te experimenteren met enkele computer nerds kan je interessante resultaten bekomen. Dit beleefde Leuvenaar en instrumentalist Alain Louie toen hij samen ging werken met Wietse Ketels en Bram Van Boxelaer.

Wietse en Bram zijn als een siamese tweeling die altijd wel samen te vinden zijn in hun opname studio 'Muwesome' te Wichelen (Oost-Vlaanderen). Hun moto haalde ze bij niemand minder dan de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. Diens citaat 'Without Music, Life Would Be A Mistake' kunnen we als muziekliefhebber alleen maar bijtreden.

Dit duo is altijd wel bezig om via PC nieuwe beats te componeren en daarvoor bezoeken ze de vreemdste plaatsen zoals leegstaande fabrieken. De klanken die ze op deze afgelegen plaatsen opnemen werken ze dan verder uit tot ze een aanvaarbare en nieuwe sound komen te creëren. Zo kwamen beiden ook in contact met Alain Louie die we uiteraard kennen van 'Les Talons Gitans'. Deze Leuvenaar zijn verblijfplaats ligt momenteel te Hoegaarden al heeft hij zijn hart verpand aan Griekenland en misschien daar ooit wel zal blijven plakken.

Deze muzikant in hart en nieren die we kennen van uitstekende mix van blues, gypsy en andere exotische invloeden en ook met regelmaat studiomuzikant is bij 'Fandango Music' is dus voor dit project gaan samen werken met het drijvende duo van 'Muwesome'. Het resultaat is een EP met daarop 3 nummers.

Het resultaat is een heleboel technische toestanden die verstrengeld zijn met traditionele instrumenten al gitaar , bass , orgels ,percussie ,mondharmonica. Deze instrumenten worden bespeelt door Alain Louie en ook zijn stemgeluid komt nog uit het analoge tijdperk. Ik kan niet ontkennen dat het resultaat bewonderingwaardig klinkt. 'Blue Television' begint alsof er in de nabije toekomst een geluid wordt ontdekt dit is samenhang met gitaar en stem van Alain. Zoiets als futuristische lounge. Grooves die samenvloeien tot een meer dan behoorlijk resultaat waar ten slotte muziek de bovenhand komt te nemen.

Hetzelfde telt voor de titeltrack van deze EP. Ook dit is een mix van het samenvoegen van allerhande geluiden, beats en stem tot we tot een nummer komen. Op het 3de nummer met als titel 'Minaret' laat duidelijk horen hoe digitale beats en 'echte' instrumenten het best met elkaar kunnen vinden. Van het kloppen op metaal tot een howlin' harp, een nummer dat het volgens mij best tot een filmtrack zou kunnen schoppen. Misschien deze EP even naar de makers van 'Twin Peaks' sturen, je weet nooit en het resultaat imag er wezen.

 

tracks:

01. Blue Television
02. Demon Light
03. Minaret

musicians:

Alain Louie
Wietse Ketels
Bram Van Boxelaer

more info:

Spotify

CD Baby

Amazon

I-Tunes