© Rootsville.eu

Gary Cain Band
Twangadelic Bluesophunk


©Rootsville 2017

Voor dit 'power trio' moeten we richting 'Kitchener' in Ontario Canada. Frontman Gary Cain speelt al meer dan 30 jaar gitaar en toch heeft zijn carrière aan een zijde draadje gehangen toen hij een vocale infectie opliep tijdens concerten in Dubai. De leegte die daarna kwam door het gemis aan 'live' optreden kwamen hard aan.

Doordat muziek zijn inkomen bepaalde werden het gedurende enkele maanden harde tijden voor Gary Cain maar uiteindelijk bleek de enige medicatie 'de' muziek te zijn en nam zo zijn gitaar terug ter hand. De crossroads die hij toen ging bewandelen waren een 'blend' van diverse stijlen maar toch bleef hij enigszins uniek. Het leverde hem in 2016 een award op tijdens Lee Ritenour's Six String Theory Contest.

Deze nieuwe en toch eigen stijl bracht hem tot het maken van deze nieuwe 'Twangadelic Bluesophunk'. Die mix van stijlen gaan van Danny Gatton over Eric Gales naar Doyle Bramhall II zonder de waarden te verloochenen van een Albert Collins of een Jimi Hendrix. Het is door een paar Telecaster grootheden te vermelden dat we geheel in de stijl van deze iconische gitaar terechtkomen met dit nieuwe album van Gary Cain en zijn band.

Door het beluisteren van deze 'Twangadelic Bluesophunk' kom je zonder fout terecht in de era van de 'Hellecasters' en komen ook Link Wray, John Jorgenson en Jerry Donahue weer uit te speakers. Uiteraard blijft het gegeven van stevige bluesrock meer dan duidelijk aanwezig met nummers als 'Pipes and Spoons' of op 'Got Me Where You Want Me'.

Maar ik moet eerlijk blijven. Mijn aandacht wordt meteen aangewakkerd door nummers als 'Live Wire' en met het vol twang zittende 'Twang Strut' wordt mijn hart vervuld van blijdschap. Een reïncarnatie van de 'Hellecasters'...de Canadian way. Niet alles brengt me terug naar dit iconische trio want met afsluiter 'Faith Healer' krijgen we een huwelijk tussen en Jimi en SRV. Knap album.Tracks:

01 Live Wire
02 Pipes and Spoons
03 Thought I Heard You Say
04 No Foolin’
05 Write You a Letter
06 Twang Strut
07 Got Me Where You Want Me
08 Last Dance
09 Girl’s Too Rich
10 Faith Healer

 

more info:

year: 2017

artist: Gary Cain Band

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Gary Cain: guitars & vocals
Tom Nagy: bass
Don McDougall: drums