© Rootsville.eu

Geoff Alpert (US)

tiltle: Good Morning Midnight
music: smooth jazz - lounge
year: 2017
label: independent


info artist: Geoff Alpert
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Als jarenlange fan van 'The Crusaders' (Jazz Crusaders) ligt deze debuutplaat van Geoff Alpert natuurlijk bij mij in de bovenste schuif. Deze 'Open Your Heart' van Geoff Alpert kende eerder dit jaar zijn release en mag in de smooth jazz en lounge wereld als een openbaring worden aanzien. Niet moeilijk dat dan de single 'Heartbreak Hotel' in zijn thuisland zorgvuldig op de radio te horen was. Ook de volgende 'The Crusade' zal in dat zelfde vaarwater terecht komen.

In de jazz en R&B is of was deze Geoff Alpert al wel een bekende naam maar in de jaren 80-tig verdween hij evenwel uit beeld om voor zijn echtgenote te gaan zorgen. Na het verlies van zijn vrouw in 2002 vond hij evenwel terug troost in de muziek en meer bepaald in zijn geliefkoosd instrument, de trombone.

Op deze 'Open Your Heart' vinden we 8 originals op terug van de hand van Geoff Alpert al dan niet in co-writing. Voor dee andere nummers waaronder 'Heartbreak Hotel' van Michael Jackson en 'Don't Ask My Neighbours' van Skip Scaraborough herschreef Geoff de arrangementen. De twee uitgebrachte singles 'Heartbreak Hotel' en 'The Crusade' zijn uiteraard meesterwerkjes in het genre lounge en smooth jazz. Sommigen onder ons noemen dit ook 'elevator music' maar het is uiteraard meer dan dat.

Heerlijk smooth jazz waarbij de trombone nog eens eindelijk in de spotlights komt te staan. Een instrument dat bij het brengen van deze muziek gewoon onvervangbaar is. Door terug het plezier in optreden te ontdekken trok Geoff Alpert samen met Gail Jhonson en bassist Darryl Williams de studio in. De plaats van gebeuren waren de Talented Studios in L.A. Cal. Een samenbrengen van klasbak muzikanten leiden uiteraard naar een first class album waarop iedere meewerkende artiest zijn 'moment de gloire' mag en kan beleven. Heerlijk om luisteren tijdens een relaxerend moment.

 

tracks:

01. Heartbreak Hotel (feat. Adam Hawley)
02. Shoreline Drive (feat. Mitch Marker)
03. Don't Aks My Neighbors
04. Zen Funk (feat. Darryl Williams)
05. Let It Go
06. Open Your Heart (feat. Althea Rene & Gail Johnson)
07. Aloha Nights (feat. Michael Paulo)
08. Thinking About You
09. Slide Shuffle
10. TheCrusade (feat. Steve Nieves & Gail Jhonson)

musicians:

Geoff Alpert: trombone, baritone horn

rhythm section:

Gail Jhonson: keysboards
The L.A. Collective:
Darryll Williams: bass
Adam Hawley: guitar
Greg Manning: keyboards
Tony Moore: drums, percussion

horn Section:

Mirch Manker: trumpet, flugelhorn
Steve Nieves: saxes
Michael Parlett: baritone sax, flute, percussion

vocals:

Tamina Khyrah Joi
Aankha Neal
Maya Thomas