© Rootsville.eu

Grainne Duffy (Irl)

tiltle: Where I Belong
music: blues-rock
year: 2017
label: independent

info artist: Grainne Duffy

© Rootsville 2017


Sinds haar passage hier in België in oktober 2015 werd het op ons continent een beetje stil rond deze Ierse singer-songwriter. Het inmiddels reeds tien jaar geleden sinds dee beloftevolle Grainne Duffy haar debuutalbum 'Out Of The Dark' uitbracht. Deze uit Castleblayney afkomstige singer-songwriter wordt door velen als een bluesrock dame afgeschilderd maar is veel meer dan dat. Haar muziek wordt beschreven als bijzonder krachtig en haar nummers zijn geïnspireerd door de passie die ze heeft ontwikkeld voor de blues. Eén van haar grote voorbeelden in de blues is volgens haar Bonnie Riatt, maar ook de muziek van Peter Green en Fleetwood Mac is haar bijgebleven.

In 2012 bracht zij haar 2de album ‘Test Of Time’ uit.  Op dit album probeert ze de invloeden van blues, soul en pop in elkaar te mixen waardoor dit album toegankelijk blijkt te zijn voor iedere muziekliefhebber. Een album waarop ze 11 nummers zelf heeft geschreven. Met haar nieuwste album 'Where I Belong' lijkt het wel of ze hiermee een statement wil neerzetten en bewijst ze nogmaals aan de unbelievers welk talent ze bezit als songwriter.

Uiteraard heeft haar klankkleur weg van een Bonnie Riatt maar de stem van deze Grainne Duffy klint minder rauw, jeugdiger en zelfs krachtiger. Het album 'Where i Belong' wordt uitgegeven op haar eigen onafhankelijke label en bevat 10 prachtige nummers gaande van akoestisch tot licht rockend maar met telkens weer een duidelijke boodschap in zich.

De skills om krachtige nummers te laten overkomen als wonderlijk ballads is iets dat ze zich vanaf het begin eigen heeft gemaakt. Iets wat haar tot een uitzonderlijke 'live' act maakt. Akoestische nummers als opener en titeltrack 'Where I Belong' of het kwetsbare 'Open Arms' zullen misschien haar fans een beetje afschrikken maar deze fragiele kant is er eentje dat haar zo uniek komt te maken. 'Where I Belong' werd tevens geselecteerd om als singel te worden uitgebracht.

Nummers als 'Don't You Wanna Know' brengen in al die mooie timide andere songs een beetje rock in dit album maar in hoofdzaak krijg je met deze nieuwe plaat van Grainne Duffy iemand te horen waarvan je zeker en vast kunt gaan houden...even inademen en luisteren maar want dit is mooi.

 

tracks:

01. Where I Belong
02. My Love
03. Don't You Wanna Know
04. Home
05. Shine
06. All Of My Life
07. Blame It On You
08. Don't Want To Be Lonely
09. Open Arms
10. Canyon Road