© Rootsville.eu

Greg Sover
Songs of a Renegade


© Rootsville 2017

Met deze 'Songs of a Renegade' van Greg Sover betreft het hier een album dat in de States al vorig jaar is uitgegeven en nu door publicist en radio promoter Frank Roszak over het water naar ons toe is gestuurd.

Greg Sover is geboren in Brooklyn maar zijn roots bevinden zich in Haïti en meer dan eens wordt deze jonge rocker vergeleken met een hedendaagse Jimi Hendrix. Hij was amper vijf jaar toen hij reeds een gitaar ter hand nam en zo aan zijn muzikale reis begon. Door de jaren heen bleef hij zijn skills verder ontwikkelen. Doordat zijn vader van Haïti afkomstig was waren het meetstal franstalige nummer die hij tijdens zijn jeugd te horen kreeg. De kracht om het in de muziekbranche te gaan maken kwam door het bijwonen van een concert van reggea icoon Bob Marley. Hij zag toen hoe muziek mensen nader tot elkaar kon brengen.

Hoewel Bob Marley als Jimi Hendrix bleken zijn muze te zijn maar ook SRV en zelfs de country van Dwight Yokum konden hem behagen. Tijdens de periode van 2009 tot 2010 schuimde deze Greg Sover diverse 'free podia' af en bracht voornamelijk covers zoals Bill Whiter's zijn 'Aint No Sunshine'. Een nummer waar hij een geheel op zijn maat nieuw arrangement wist te maken voor deze 'Songs of a Renegade'. De andere van de op dit album verschenen nummers zijn allemaal van de hand van Greg Sover zelf.

Na de dood van zijn moeder in 2010 begon hij meer en meer nummers te schrijven en in 2015 won hij de 'Hard Rock-Rising Competition' in het 'Hard Rock Café' te Phillidelphia. Veel van zijn nummers vinden hun oorsprong in zijn denkwereld, zo ontstond 'Superman' uit de gedachte dat hij onzichtbaar was. Het eerder zware 'Quiksand' is ontsproten uit een de gedachte van een verslaving. Stevig rockend en mijn favoriete nummer op dit album is 'Preacher'. Met de ballad '(Make Me) Seah Yeah' lijkt het evenwel of hij zijn blues met melancholische pop wil vereenzelvigen.

Met het afsluitende 'Cherie' komen de Haïtiaanse roots bij hem naar boven en krijgen we een soort huwelijk tussen exotische steelband muziek en de bluesrock van hem. Een nummer waarin Frans de voertaal is. Iets wat altijd een extra toets met zich meebrengt.

 

tracks:

01. Moment
02. Heroes
03. Preacher
04. Quicksand
05. (Make Me) Say Yeah
06. After Me
07. Déjà Vu
08. Ain't No Sunshine
09. Superman
10. Cherie  


more info:

year: 2016

artist: Greg Sover

label: Grounded Soul Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Greg Shover: vocals & guitars
Garry Lee: bass backing voc & percussion
Allen James: electric guitar
Tom Wailing: drums
Wally Smith: keyboards

additional musicians:

Francois Zayas: percussion on #10
Matt Kallend: tambourine on #6
Jim Hamilton, Greg Sover & Garry Lee: perucussion on #3