© Rootsville.eu

Gregg Stewart (US)

tiltle: Twenty Sixteen
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Stewsongs Records

info artist: Gregg Stewart
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Gregg Stewart groeide op in de landelijke kant van New Jersey te midden van de industrie. Op zijn 14de kreeg hij zijn eerste gitaar en probeerde eerst tevergeefs zichzelf gitaar te leren spelen. Wat later leerde hij spelen van verschillende mentors. Op zijn 16de trok Gregg Stewart richting Californië waar hij zijn studie vervoledigde en hoopte een carrière te maken als kunstenaar. Na 12 stielen en 13 ongelukken begon hij samen met enkele collega's uit de fabriek in een punkband te spelen. Het moment ook om zijn dromen als kunstenaar beginnen op te bergen.

Op zijn 22ste tekende Gregg Stewart een contract bij EMI Blackwood en begon met het schrijven van nummers. Daar waar hij in eerste instantie muziek schreef voor andere hield hij ook bij het oprichten van een rockband met een vrouw als frontvrouw. Met deze band tekende hij een contract bij 'Elektra Records' en bezag deze periode als het bestuderen van de muziekindustrie.

Na deze periode richtte hij zijn eigen onafhankelijk label 'Stewboss Records' op waarop hij zijn album 'Wanted A Girl' uitbracht. Het album ontving geweldige recensies en vijf nummers brachten het tot in de film en TV industrie. Gregg bleef ook voor ander nummers componeren wt hem ook enkele awards kwam op te leveren. Ondertussen kreeg Greeg Stewart 'airplay' over de ganse wereld en in maar van dit jaar bracht hij zijn eerste solo album uit. Enkele maanden later verscheen dan deze 'Twenty Sixteen' waarop we 14 nummers terugvinden waarbij hij iconische muzikanten wil eren die ons in 2016 hebben verlaten.

Openen doet hij met 'You Spin Me Round' welk een hit werd voor 'Dead Or Alive' en werd geschreven door 'Pete Burns' (1959-2016). Ook het werk van 'His Royal Badness' aka 'Prince' (1958-2016) kreeg op dit album een plaatsje met het nummer 'Raspberry Beret'. Een opmerkelijke keuze is evenwel het vrolijke 'Sing A Song' waarvoor de credits gingen naar Earth Wind & Fire frontman Maurice White (1941-2016).

Nog grote songwriters die op dit album een plaatsje vinden zijn onder meer 'Leon Russell' (1942-2106) met 'One More Love Song' en 'Glenn Frey' (1948-2016) met diens 'I Found Somebody'. Afsluiten doet hij op dit album met twee grote namen als 'Leonard Cohen'(1934-2016) en 'David Bowie' (1947-2016). Een opmerkelijk eerbetoon van deze Gregg Stewart aan vele van zijn collega's en een opvallend bewijs welke groten ons in 2016 hebben verlaten...en wij voegen daar nog Eddy Wally aan toe (1932-2016).

 

tracks:

01. You Spin Me Round
02. A Different Corner
03. Raspberry Beret
04. Daisies
05. Sing A Song
06. One More Love Song
07. If I Could Only Fly
08. Pure Imagination
09. High Flying Bird
10. I Found Somebody
11. Out In The Parking Lot
12. That's How You Know
13. Leaving The Table
14. Starman

musicians:

Greeg Stewart: vocals, guitars
Carl Byron: keys
Kurtis Keber: bass
Kevin Jarvis: drums, percussion

special guests:

Renée Faia, Evan Stamka, Cherish Alexander, Frank Lee Drennen