© Rootsville.eu

Ground Level Falcons (Can)

tiltle: The New Wilderness vol.1
music: alternative rock
year: 2017
label: independent


info artist: Ground Level Falcons
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Deze 'Ground Level Falcons' zijn een alternatieve rockband die hun roots hebben in Edmonton (Alberta). De band bestaat uit de Canadezen Matt Gardiner (vocals & baritone guitar), Adrian Armitage (lead guitar) en de ritme sectie die bestaat uit Greg Kolodychuk (bass) en Brendan Kobayashi (drums).

'Ground Level Falcons' is een collaboratie van de bands 'Vox Humana' en 'Axiomatik' en brachten vrijwel bijna na het oprichten van deze nieuwe formatie hun 'selftitled' debuutalbum uit in 2012. In 2014 en 2015 brachten ze telkens een deel uit van hun album 'The Revealor'. Nu is er deel 1 van 'The New Wilderness' met daarop 11 nieuwe nummers. De mosterd gingen ze zowat halen bij bands als R.E.M. en 'Qeeuns Of The Stone Age'.

Sinds het prille bestaan van de groep werden er toch al veranderingen in de bezetting waargenomen. Zo verliet Adrian Armitaged al vroeg de groep wegens een dispuut. Zijn opvolger Brent Whitford kwam plotseling te overlijden op 33-jarige leeftijd. Bassist Greg Kolodychuk laste vervolgens een sabbat periode in wegens zijn huwelijk.

Hun muziek bestaat uit stevige rock waarbij er toch enigszins sprake kan zijn van melodieuze samenhang. Bij Momenten ligt de klankkleur van Matt Gardiner akelig dicht bij die van Michael Stipe van R.E.M. Van het stevig rockende 'The Tourist' met soms vlagen van symfonische rock tot aantrekkelijke ballads als 'Why You're Telling A Lie' het zijn nummers die de rockliefhebber wel kunnen behagen.

Deze 'The New Wilderness' werd opgedragen aan Brent Whitford

 

tracks:

01 Memory Man
02 Admission
03 The Tourist
04 Your Eyes Are The Oceon
05 Bring It Up During The Nighttime
06 Why You're Telling A Lie
07 Untill I Post It
08 How's The Weather Up There?
09 The Wedding Upheavel
10 I Meant To
11 Miles Away