© Rootsville.eu

Hector Anchondo Band
Roll The Dice


© Rootsville 2017

Om met de woorden van Delbert McClinton te beginnen..everytime Hactor Anchondo roll the dice, he rolled a seven, want dat lijkt wel van toepassing op deze veelvuldige blues award winner in Nebraska. Hector Anchondo en zijn band waren ook bij de finalisten van de International Blues Challenge 2016 te Memphis.

Met die paar woorden hebben we deze in Omaha (Nebraska) geboren blues man al meer dan genoeg bewierookt. Als spelen van een 'Strat' hoorde hij thuis in illuster gezelschap van een Jimi Hendrix en een Stevie Ray Vaughan. Maar Hector keek nog verder en stond zelfs open voor de country van Johnny Cash of Hank Williams Sr. Mix blues en country samen en je bekomt de stijl van deze Hector Anchondo.

Op een uitzondering na schreef hij voor deze 'Roll The Dice' alle nummers zelf. Voor eentje ging hij te leen bij Peter Green. 'Black Magic Woman' werd zodanig een ander jasje aangemeten dat je deze klassieker moeilijk kan herkennen bij de intro maar achteraf hoor je toch duidelijk de hand van de maker.

'Dig You Baby' is het soort biker bluesje waarmee je onmiddellijk de tent in vuur en vlam kan zetten. Los van het opzwepende ritme van een Justin Shexlton op de bluesharp komt er hier nog een iemand anders in de spotlights te staan. Niemand minder dan blueschick Amanda Fish leent op dit nummer haar medewerking.

Rockin' blues krijgen we ook met nummers als 'Masquerade' of 'Face It Down'. Titeltrack 'Roll The Dice' is een beetje van een andere orde met een knipoog naar funk. 'Sometimes Being Alone Feels Right' is dan weer een uitstekend slowbluesje. Deze 'Roll The Dice' is een meer dan gevarieerd album geworden waarop dat extra komt van de blazers van Eric Stark & Kenny Glover.

tracks:

01. Dig You Baby ft. Amanda Fish
02. Masquerade
03. Roll the Dice
04. Face it Down
05. Sometimes Being Alone Feels Right
06. That’s How it All Goes
07. Jump in the Water
08. Black Magic Woman
09. On Your Mic, Get Set, Sing
10. Here’s to Me Giving Up


more info:

year: 2017

artist: Hector Anchondo Band

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Hector Anchondo: guitar & vocals
Khayman Winfield: drums & vocals
Justin Shexlton: harmonica & vocals
Josh Lund: bass
Matt Russo: percussion
Eric Stark & Kenny Glover: horns

special guest:

Amanda Fish on #01