© Rootsville.eu

Hope (D)
tiltle: Hope
music: jazzpop - industrial music
year: 2017
label: Haldern Pop Recordings

info artist: Hope
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Hope is naast de naam van een nieuwe formatie uit Duistland ook tevens de titel van hun debuutplaat. Het boegbeeld van deze uit Berlijn afkosmtige band luistert naar de naam van Christine Borsch-Sudan aka 'Mamsell Zazou'.

Het album bestaat uit 8 tracks en is zeker vernieuwend te noemen. Donkere en rauwe muziek die zowel raakkanten heeft met pop als free modern industriële muziek. De teksten werden geschreven door Christine Borsch-Sudan en bevinden zich in een 'twilight zone' aangevuld met de soms wel zware industriële klanken van de band. De rest van deze band bestaat uit Phillip Staffa, Martin Knorz en Fabian Hönes.

Openere van deze debuutplaat is het nummer 'Kingsdom' en benadrukt al meteen welke richting deze 'Hope' wil uitgaan. Een mix van een beklijvende stem aangevuld door keys, synts en percussie lijkt het erop of ze zich in een aftastende modus bevinden. Ook op 'Cell' is het Christine's stem die je onmiddellijk bij de keel grijpt waardoor je in een roes wordt meegezogen door de inbreng van hun muziek. Cultmuziek van een Cult band.

Nummers als 'Moths and Birds' en 'Here Lies Love' komen ietwat rustiger op je af al is er weingi diversiteit tussen de 8 nummers.

tracks:

01. Kingdom
02. Cell
03. Raw
04. Skin
05. Glass
06. Drop Your Knives
07. Moths and Bids
08. Here Lies Love

musicians:

Christine Börsch-Supan: vocals
Phillip Staffa: guitars
Martin Knorz: keyboards, synthesizer
Fabian Hönes: percussion