© Rootsville.eu

Humphrey-McKeown (US)

tiltle: Tapestry of Shadows
music: Folk
year: 2017
label: HM-Music

info artist: Humphrey McKeown
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Deze folkgroep 'Humphrey-McKeown' werd in 2011 opgericht in de 'Windy City' door het echtpaar Heather Humphrey en Tom McKeown. Ze leerden elkaar enkel jaren ervoor kennen hun eerste daadwerkelijke samenwerking bestond erin om te fungeren als songwriters voor muzikanten over het ganse land.

Na het schrijven van meer dan 100 nummers besloten ze het roer om te gooien en zo ontstond in 2010 het duo 'Humphrey-McKeown'. Op drie jaar tijd brachten ze toen als band vier studio albums uit. De band was ondertussen ook versterkt met drummer Jim Livas, Tony Meadors 'bass) en Gary Jacklin (viool).

Met deze 'Tapestry Of Shadows' staat hun conto momenteel op '5'. Dit album herbergt 12 die uiteraard allemaal geschreven zijn door het echtpaar Heather Humphrey en Tom McKeown. Twaalf typerende folksongs in meestal een zweem van dromerige klanken. Nummers waarop zowel Heather als Tom gezamenlijk voor de vocals instaan, dit bijgestaan door de typische folk instrumenten als mandoline, viool en banjo.

Veelal lijkt het erop of dit duo zich in hun eigen wereld muzikaal terugtrekken en ze enkel voor elkaar willen zingen. Met de inbreng van de staande bas op het nummer 'You Don't Know Me' wordt de klankkleur een ietwat warmer. Vanaf 'Flower On The Wall' kunnen we stellen dat het meer luchtiger worden in een tweestemmige zang.

Deze 'Tapestry Of Shadows' is op de eerste plaats een album voor doorwinterde folk liefhebbers. Soms zeemzoet dan weer opborrelend zoals bij het uptempo 'Madness'. Met het afsluitende 'Sunshine Today' denken we zelfs terug aan de sound van de zonnige West Coast.

 

tracks:

01 Beautiful
02 Better Day
03 You Don't Know Me
04 Flower Of The Wall
05 Someday
06 Sasha On The Carousel
07 Our Beautiful Sad dancs
08 Your Secret's Life
09 Passing Shadows
10 You and I
11 Madness
12 Sunshine Today

musicians:

Heather Humphrey: vocals, piano & flute
Tom McKeown: vocals, guitars, banjo, mandolin, mandola, harmonica
Jim Livas: drums & percussion
Gary Jacklin: violin, backing vox
Tony Meadows: lectric & acoustic bass, backing vox