© Rootsville.eu

Husky Tones
Who Will I Turn To Now?


© Rootsville 2017

In 2015 brachten deze 'Husky Tones' hun debuutalbum 'Time For A Change' op de markt en sinds toen zijn we een 'two-man band' rijker. 'Husky Tones' dat zijn Victoria Bourne en Chris Harper en brengen ons blues met allerlei ingrediënten als rock, punk en folk, dit alles in een rauw jasje gestoken.

Deze uit Bristol afkomstige formatie kan je door hun mix van stijlen ook niet meteen in een keurslijf gaan steken maar zouden hier alvast niet misstaan in het rootswereldje. Indien we vergelijkingen moeten gaan nemen kan je ze moeilijk vergelijken met het Iers-Australisch duo Hat Fitz & Robinson Cara. Meer al kan je ze gaan vergelijken met de onze eigenste 'The Glücks' al zullen we met deze 'Husky Tones' als blues liefhebber ons meer thuis voelen. Misschien hebben ze dan nog meer gemeen met hun landgenoten 'Le Chat Noir' van destijds.

De aanhoudende jungle drums van Victoria Bourne samen met haar schrille klankkleur vormen toch een geheel met de rauwe rifjes die Chris Harper uit zijn gitaar weet te toveren. Deze 'Husky Tones' beschrijven hun blues als 'Punk Blues' en met nummers als 'Momentum' en 'One Good Reason' verduidelijken ze het beste waar ze naar toe willen. Opener van dit album is 'Round The Wrekin' en ook al proberen ze je met hun dromerige intro een ander beeld te geven toch wordt je onmiddellijk wakker geschud door hun aanstekelijke en zinderende beats.

Volledig anders is dan weer de ballad 'The Island Of Barbed Wire', een nummer dat hun akoestische klant laat horen en gaat over een spijtig oorlogsverhaal. 'Punk Rock' wordt dan weer het tegenovergestelde met 'I Worry About Nothing' en om alle punk liefhebbers aan hun zijde te scharen brengen ze ook nog 'These Hips Were Made For You' alvorens af te sluiten met 'Worlds End Lane'...


tracks:

01 Round The Wrekin 
02 Momentum 
03 Jungle Blues 
04 One Good Reason 
05 The Island Of Barbed Wire 
06 I Worry About Nothing 
07 Who Will I Turn To Now? 
08 These Hips Were Made For You 
09 Put Your Arms Around Someone You Love 
10 Worlds End Lane 


more info:

year: 2017

artist: Husky Tones

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Victoria Bourne: vocals, drums & percussion
Chris Harper: vocals, guitar & percussion