© Rootsville.eu

Ivor S.K.
Montserrat


© Rootsville 2017

Met deze Ivor Simpson-Kennedy aka Ivor S.K. konden we een eerste keer kennismaken toen hij in 2016 zijn debuut EP 'Delta Pines' op de markt bracht. Een jaartje later is er nu zijn eerste full album dat luister naar de titel 'Montserrat'.

Daar waar het op 'Delta Pines' vrij duidelijk was dat het hier ging om een one-man band zet deze bluesman van 'down under' ons nu toch enigszins op het verkeerde been na het beluisteren van deze 'Montserrat'. Voor de titel van dit album haalde hij de inspiratie bij het pittoreske tropische eiland met die naam ergens in de 'Caribbean'. Ook muzikaal maken we een reisje van de reggea sound met het calypso aanvoelende 'I Been Had' tot de NOLA sound met 'Take Me Back To New Orleans'.

Opener is het footstompin' bluesje 'Montserrat' waarbij we ons in gedachten ergens transporteren naar het zonnige eiland in de 'Lesser Antilles'. Met een omtrek van amper 16 op 11km bezit dit eiland toch een kustlijn van meer dan 40km. Heerlijk vakantie gevoel wordt bij deze opener opgewekt. Het lijkt hier wel een perfect staaltje muziek en dat is het ook wanneer je weet dat alle instrumenten door Ivor S.K. worden ingespeeld.

Een reisje om van te genieten deze 'Montserrat' want bij het volgende 'Don't say Goodbye' krijgen we een mix van calypso en hokum blues. Vervolgens brengt hij het aangename en rustige 'Ain't No Cross' een nummer dat als oorworm in je kruipt en waarbij ik hoop dat dit euvel wordt opgelost tegen het einde van dit album want het herinnert me zeer aan een ander nummer.

'Take The Good With The Bad' geeft me terug de Ivor S.K. waarop hij trouw zweert aan de 'pre war blues' maar met hedendaagse en elektrische arrangementen. De klankleur van deze Ovor S.K. heeft iets unieks wat we kunnen beschrijven ergens tussen een whisky- en rokersstem. Met het akoestische en instrumentale 'Indianola' kunnen we helaas niet uitmaken of het hier gaat over dat Texaanse spookstadje of het plaatsje in Mississippi dat we kennen door ‘The King of The Blues’, Mr. BB King en dus gok ik dan maar op het laatste.

Met het afsluitende 'Good Mawnin' Judge' nemen we weerom akoestisch afscheid van deze Ivor S.K. met als besluit dat 'de' blues een geweldige songwriter en muzikant rijker is...

 

tracks:

01. Montserrat
02. Don’t Say Goodbye
03. Ain’t No Cross
04. I Been Had
05. Take The Good With The Bad
06. It’s Raining
07. Take Me Back to New Orleans
08. Murder Tonight
09. Indianola
10. Good Mawnin’ Judge

all songs written bij Ivor Simpson-Kennedy


more info:

year: 2017

artist: Ivor S.K.

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Ivor Simpson-Kennedy: voals, guitar, drums, bass, percussion.