© Rootsville.eu

Jack Tempchin (US)

tiltle: Peaceful Easy Feeling (The Songs Of Jack Tempchin)
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Blue Élan Records

info artist: Jack Tempchin
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Vorig jaar beluisteren we nog het nieuwe album van Jack Tempchin en nu steekt er al weer een album van deze in San Diego levende singer-songwriter. Het lijkt erop of hij een onuitputtelijke bron van ingevingen heeft voor het schrijven van nummers. Dit nieuwe album 'Peaceful Easy Feeling' bestaat niet uit nieuw materiaal maar herbergt 10 nummers die hij schreef al dan niet samen met Glenn Frey (1948-2016) heeft geschreven. Al staat er zelfs eentje op dat met deze uitgave zijn wereldprimeur kent. Dit album wordt dan ook als dusdanig opgedragen aan de 46-jarige vriendschap tussen Jack Tempchin en Glenn Frey die helaas vorig jaar op 67-jarige leeftijd kwam te overlijden.

'Peaceful Easy Feeling' is dus een ode aan Glenn Frey en daarom mag dit nummer uit het album 'Eagles' uit 1972 niet ontbreken. Een nummer dat viel onder de noemer 'country-rock' en achteraf in de latere carrière van deze 'supergroep' nog zelden aan bod kwam. Net als deze titeltrack zijn ook 'Already Gone' en 'It’s Your World Now' ietwat iconische nummers geworden. Deze twee laatste nummers worden op dit album gebracht samen met Chris Hillman (The Byrds) en Herb Pedersen, beiden nu aktief bij de country-rock groep 'Desert Rose Band'.

Een nummer dat Jack Tempchin op zijn eentje schreef is 'Slow Dancing (Swaying To The Music)', een duet hier gebracht met Rita Coolidge maar eerst uit gebracht in 1976 met Jack's groep 'The Funky Kings'. Een jaartje later bracht Johnny Rivers het nummer uit als single en werd toen een wereldwijde hit. Nog een prachtige samenwerking vinden we op track #5. Deze 'Soul Searching' was de titeltrack van Glenn Frey's 3de solo album uit 1998 en wordt hier als duet gebracht samen met Janiva Magness.

Ook al is Jack Tempchin een meer dan gelauwerd singer-songwriter wiens songs alom aanwezig zijn, toch is deze 'Peaceful Easy Feeling' een prachtige en ontroerende ode aan zijn goede maar helaas te vroeg overleden vriend Glenn Frey...

 

tracks:

01. Peaceful Easy Feeling
02. Part of Me, Part of You
03. Slow Dancing (feat. Rita Coolidge)
04. The One You Love
05. Soul Searchin’ (feat. Janiva Magness)
06. Already Gone (feat. Chris Hillman & Herb Pedersen)
07. Privacy
08. Everybody’s Gonna Love Somebody Tonight
09. Party Town
10. It’s Your World Now (feat. Chris Hillman & Herb Pedersen)