© Rootsville.eu

Jake La Botz (US)

tiltle: Sunnyside
music: roots - gospel
year: 2017
label: Hi-Style Enterprises


info artist:
Jake La Botz

© Rootsville 2017


Jake La Botz zagen we nog aan het werk toen hij op 01 mei op 'Roots & Roses' op de affiche stond (concert report). Trouwens is deze Jake La Botz een van de favorieten van Myriam van Roots & Roses. Tijdens de carrière van deze uit Chicago komende singer-songwriter zitten er wat schommelingen in aangaande de stijl van de muziek. Misschien heeft dit wel te maken dat ook Jake La Botz zich een tijdje in de filmwereld kwam te manifesteren.

Persoonlijk maakte ik kennis met deze Jake La Botz in het roots circuit in 2007 en was het album 'Sing This To Yourself' (album report) uit 2008 het eerste album dat ik kwam te beluisteren. Volgens Jake toen een van zijn meest depressieve albums ooit. Op dat moment werd hij nog gesignilaseerd in het blues milieu maar dat is tijdens de jaren heen verschoven richting rootsscène. Er zit ook nu nog wel wat blues in zijn nummers. Zijn blues die hij leerde kennen door toedoen van David Honeyboy Edwards en Homesick James werd door de kenners beschreven als 'dark blues'.

Met 'Sunnyside' bracht Jake La Botz eerder dit jaar zijn nieuw album 'Sunnyside' uit. Zijn muziek kan je vandaag de dag ook beschouwen als gospel-blues die hij brengt in een laid back sfeertje. De titeltrack van dit nieuw album dateert al van 2013 en verscheen toen op het album 'Get Right'. Openen doet hij op deze niuewe schijf al onmiddellijk in de sfeer van gospel met 'How I Wish She Was Mine'.

Met het daarop volgende 'Hobo On A Passenger Train' gaat hij terug de richting uit van de 'Dark Blues' zoals we dat van hem kennen. Nummers als 'Feel No Pain' en 'Inflatable Duck' gaan dan richting rootsrock al is dit op een rustige manier, daar waar hij op 'The Hotel' duidelijk de kaart trekt als Americana singer-songwriter. Een nummer dat aangenaam klinkt mede door de organ grooves van Scott Ligon. Aan zijn zijde staat niemand minder dan Jimmy Sutton die ook bij JD McPherson de bas-partij voor zijn rekening neemt. Naast basgitaar neemt diezelfde Jimmy Sutton ook de functie van producer op zich. Een album dat trouwens werd opgenomen in de 'Hi-Style Enterprises' recording studio in Chicago.

 

tracks:

01. How I Wish She Was Mine
02. Hobo On A Passenger Train
03. Sunnyside
04. Feel No Pain
05. Inflatable Duck
06. The Hotel (Fix Me Now)
07. For Nickels And Dimes
08. Hard To Love What You Kill
09. Damsel In Distress
10. The Trees In Cali

musicians:

Jake La Botz: vocal , guitars
Jimmy Sutton: bass, guitars, backing vocals
Alex Hall: drums, piano, organ, backing vocals
Scott Ligon: piano, organ, guitar, backing vocals
Kelly Hogan: backing vocals
Anna Jacobson: violin
Anna Steinhof: cello