© Rootsville.eu

James Armstrong (US)
tiltle: Blues Been Good To Me
music: Blues
year: 2017
label: Catfood Records


info artist: James Armstrong

© Rootsville 2017


Voor James Armstrong is deze 'Blues Been Good To Me' zijn 3de album bij 'Catfood Records'. Dit jaar konden we deze James Armstrong nog zien bij Move2Blues en 'KTBA' in Nederland waar hij bij velen een goede en positieve indruk achterliet. Als blues-man kan je stellen dat deze James Armstrong een heuse 'survivor' is.

James Armstrong werd geboren in LA Cal. en de muziek werd hem van kleins af aan met de paplepel ingegeven. Zowel moeder als vader waren muzikant, respectievelijk als blueszangeres en jazzgitarist. Hij was ooit de jongste gitarist aan de zijde van Smokey Wilson en kreeg door zijn vriendschap met Albert Collins al vlug een platencontract toegewezen. Deze James Armstrong bleef niet gevrijwaard van zorgen maar dank zij zijn vrienden kwam hij sterker terug en bracht begin 2014 nog het album 'Guitar Angels' uit en zijn vorige realisatie 'Blues At The Border' kwam vorig jaar uit. De lijst van blues muzikanten waarmee hij al wist samen te werken is ellenlang en namen als Albert Collins, Buddy Guy, Charlie Musselwhite, Walter Trout en Tommy Castro spreken al vlug tot de verbeelding.

Met deze 'Blues Been Good To Me' brengt hij dus een nieuw album uit met daarop 10 nummers. Al vanaf 'note one' wordt je meegezogen met zijn aanstekelijke 'Chicago Blues' in een jasje van soul gehuld. Op dit album vinden we 8 originals terug. Een van de covers is 'Addicted To Love' een lichte Funky vesie van Robert Palmer zijn hit uit 1986. De andere cover is een zeer sterke blues versie van Jr. Walker's zijn ' How Sweet It Is To Be Loved By You' al blijft soul een niet te versmaden aspect in dit nummer, mede door toevoeging van een blazers sectie.

In 'Ain't Another Love Song' wordt blues en soul dan vereenzelvigd waarop een heerlijk gitaar rifje wordt gebracht door James Armstrong en waarbij de backing vocals het soul gehalte omhoog duwen. Met 'Sleeping With A Stranger' krijgen we dan Chicago Blues' van het zuiverste soort en sluit hij af met 'Shot Gun Wedding' aka de teloorgang van een huwelijk. Meer dan aangename plaat van James Armstrong al blijft het een muzikant die 'live' nog meer tot zijn recht komt in een blend van blues en soul.

 

tracks:

01. Blues Been Good To Me
02. Second Time Around
03. Addicted To Love
04. Early Grave
05. Old Man In The Morning (Young Man At Night)
06. Change In The Weather
07. How Sweet It Is To Be Loved By You
08. Ain't Another Love Song
09. Sleeping With A Stranger
10. Shot Gun Wedding

musicians:

James Armstrong: vocals, guitar, slide guitar)
Bryan Fritz, Quincy Watson, Corey Fritz, Kasimu Taylor: horns
John Kattke: Hammond B3
Matt Murdick: keyboards
Andrew Thomas: drums
Kimberlie Helton, Amy Slack: background vocals