© Rootsville.eu

Jane Lee Hooker (US)

tiltle: Spiritus
music: punk-blues
year: 2017
label:
Ruf Records
release date: 2017, november 17

info artist: Jane Lee Hooker
promotion: Ruf Records

© Rootsville 2017


Toen Dana "Danger" Athens, Tracy "High Top" Almazan, Tina “T-Bone” Gorin, "Hail Mary" Zadrago en Melissa “Cool Whip” Houston in 2012 deze 'Jane Lee Hooker' kwamen op te richten sloten ze meteen een pact dat buiten de band ze ook steeds een familie zouden blijven. Deze 5-koppige 'gang' maakten destijds de clubs in NYC onveilig met hun 'punk-blues', een blend van classic rock en blues.

Ook al brengen deze ‘dames’ stevige rockblues toch dragen ze namen als Muddy Waters en Johnny Winter diep in hun hart om zo deze 2 verschillende stijlen samen te brengen. Sinds 2013 weten ze clubs als BB King Blues Club te New York of Antone’s in Austin aan hun voeten te krijgen, om er maar een paar te noemen. Punk en Blues…de dames hebben individueel al een hele hoop ervaring en met het aantrekken van Hail Mary uit de punkformatie ‘The Wives’ vonden ze de band in een plooi vallen en zo werd het tijd om in 2016 hun debuutalbum 'No B' aan de wereld voor te stellen.

Amper een jaartje later volgt bij 'Ruf Records' hun opvolger met als titel 'Spiritus' en bevestigen zo hun naam in het grote 'rock 'n roll songbook'. Voor dit nieuwe album 'Spiritus' trokken ze net als bij het vorige ook Matt Chiaravalle aan als producer. De nummers gaan over diverse aspecten uit het leven, van huisdieren tot het verlies van geliefden.

Het is de bedoeling van deze 'Jane Lee Hooker' dat ze met hun album ook de 'live experience' over willen brengen naar hun fans toe, wat hen duidelijk lukt met opener ''How Ya Doin'?'. Geen afgelijnde nummers maar rauw en energiek. Met snedige gitaarsolo's zoals op 'Be My Baby', maar ook met eigentijdse rockballads zoals het nummer 'Later On'. Van het eerder op rockabilly gespeende 'Turn On Your Love Light' tot het afsluitende 'The Breeze', een slow-burner van haast negen minuten deze 'Jane Lee Hooker' steken zonder fout het vuur aan de lont...

 

tracks CD:

01 How Ya Doin’?
02 Gimme That
03 Mama Said
04 Be My Baby
05 Later On
06 Black Rat
07 Ends Meet
08 How Bright The Moon
09 Turn On Your Love Light
10 The Breeze

musicians:

Dana "Danger" Athens: Vocals
Tracy "High Top" Almazan: Guitar
Tina “T-Bone” Gorin: Guitar
"Hail Mary" Zadrago: Bass
Melissa “Cool Whip” Houston: Drums