© Rootsville.eu

Janet Martin
Eve Sessions


© Rootsville 2017

Janet Martin is voor ondergetekende nog een onbeschreven blad. Uit het toegestuurde exemplaar kunnen we ook al niet veel wijzer worden want het betreft hier een 'witte' cover die bestemd is voor PR.

Wel weten we dat deze Janet Martin afkomstig is uit Richmond VA en ze reeds van zeer jonge leeftijd gitaar speelt. Tijdens de jaren is het veel verder geëvolueerd en zelfs in die maten dat ze nu als multi-instrumentaliste alle 11 nummers op deze 'Eve Sessions' weet in te spelen. Deze Janet Martin kan je onder brengen onder de noemer Folk-Rock en daar voelt ze zich zonder meer thuis.

Zer wist al met vele grote namen het podium te delen en dan vernoemen we in het bijzonder Leon Russell en John Prine. Eén van haar succesvolste albums is 'Passage' uit 2010 waar ze ook hier op ons continent succes wist te oogsten. Iets dat niet al te bijzonder mag klinken want bij het beluisteren naar deze Janet Martin kom je niet aan vervelen toe. Haar meer dan aangename stem gaat bijzonder goed samen met haar soms wel stevigere gitaarwerk. Iets wat soms een mix tussen rock en blues weet op te leveren zoals het met silde doordrenkte 'Fist Bite'.

Op deze 'Eve Sessions' neemt ze uiteraard ook tijd om je vast aan de speakers te laten plakken met enkele mooie ballads zoals op 'Big Love and Sunshine'. Met het nummer 'Small Blue Boat' gaat ze volledig naar de folk met zowel accordeon als mandoline. Een nummer dat bijzonder goed in het oor komt te liggen.

Een album waarop Janet Martin ook haar persoonlijke kant weet bloot te leggen en door de krachtige nummers je zonder meer zal weten in te pakken...


tracks:

01 Yesterday I Dreamt a Journey Wide
02 Without Your Love
03 Big Love and Sunshine
04 There's an Angel Singing
05 Small Blue Boat
06 First Bite
07 Black Heart
08 Bella
09 Smoke and Mirrors
10 Turn Back Time
11 I'll Still Wait

 

 

more info:

year: 2017

artist: Janet Martin

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)