© Rootsville.eu

Jarkka Rissanen & Sons of The Desert
Hybrid Soul


© Rootsville 2017

Wanneer je de namen leest van Jarkka Rissanen en zijn woestijnzonen stel je normaliter vast dat we hier in Finland zitten. Bevestiging daarvan heeft toch enig surfen op het 'www' nodig gehad en dit is niet de eerste keer bij artiesten uit het hoge noorden. Waarom? het zal me een raaadsel blijven want we mogen toch met zekerheid stellen dat er meer dan voeldoende talent aanwezig is in het land van de 1000 meren.

Jari 'Jarkka' Rissanen mag je bestempelen als een veelzijdig rock en blues muzikant die wat graag pop en fusion elementen toevoegd aan zijn muziek. Samen met de 'Sons of The Desert' brengt hij op 26 mei 2017 uit. Hoe de muziek beschrijven? Op deze 'Hybrid Soul' staan 10 nieuwe originals die hij ofwel zelf of in samenwerking met de band heeft geschreven.

Tien instrumentale nummers die zich laten omschrijven als jazzrock waarbij soms een zijsprong wordt genomen naar de exotische vorm van fusionmuziek zoals bij het van reggea doordrongen 'Hipston', een muzikale fusion reis richting Kingston? Van daaruit gaat het met 'Miss Gumbo' duidelijk richting NOLA.

Met 'The Fly' steken 'Jarkka Rissanen & Sons of The Desert' duidelijk het psychedelisch aspect in hun muziek. Alhoewel alle nummers instrumentaal zijn zullen ze de beluisteraar ervan nooit gaan vervelen want ieder nummer brengt duidelijk een andere visie aan waarbij de diverse toonaarden een harmonisch en melodisch geheel komen te vormen.

Met 'Detroit Blues' gaan we duidelijk de toer op van expressieve Jazzfunk, dit nummer werd geselcteerd om als single uit te worden gebracht. Een meer dan aangename kennismaking met 'Jarkka Rissanen & Sons of The Desert' en hun 'Hybrid Soul'.


tracks:

01. Hipston
02. Miss Gumbo
03. The Fly
04. Safari Beat
05. Slow
06. Big Water
07. Uptown Rock
08. Detroit Blues
09. The Stone
10. Beauty Box

All songs by Jarkka Rissanen, except (2,5) by Rissanen – Väisänen
and (3) by Sons of the Desert


more info:

year: 2017

artist: Jarkka Rissanen

label: Humu Records

musicians:

Jarkka Rissanen: electric & slide guitar, acoustic 12- string, Fender Rhodes, electric harmonium (3,4,8) & percussion
Markus Väisänen: electric guitar, guitalele, mandoguitar (6,7,8,10), Q- Chord (9), electric harmonium (1)
Esa Kärki: drums
Tatu Back: bass
Marko Salmela: congas,percussion (2,4,9)