© Rootsville.eu

Jason Buie (Can)

tiltle: Driftin' Heart
music: blues
year: 2017
label: independent


website artist:
Jason Buie
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Met deze Jason Buie krijgen we 'blues highlights' rechtstreeks van Vancouver Island. Deze Jason Buie reist al meer dan 2 jaar de wereld rond en opende al voor namen alsBuddy Guy, Taj Mahal, John Mayall en Robert Cray om er maar enkele te noemen. Met 'de' blues van deze guitarslinger reizen we ook een beetje doorheen de vele stijlen gaande van swing, West-Coast tot Chicago style.

Naast blues muzikant is deze Jason Buie ook diegene die de 'White Rock Blues Society' in Vancouver leven in weet te blazen waardoor het een opstap is voor veel blues talent uit gans Canada. Na 'Urban Blues' uit 2002 en de in 2009 uitgebrachte 'live' CD 'Live At The Blue Gator' werd dit derde album 'Driftin' Heart' uitgegeven in mei van dit jaar. Voor de opnamen trok Jason Buie en zijn band naar de 'Afterlife Studios" in Vancouver.

Op het album vinden we 11 nummers terug waarvan er voor 7 ervan de credits worden toebedeeld aan het duo Jason Buie en drummer John Hunter. Diverse stijlen verbonden tot één geheel en zo openen ze met de vettige swamp blues op 'Fool From The Start'. Met het daaropvolgende 'House Party' trekken ze duidelijk naar de swingende 'West-Coast' blues. Swing en 'West Coast' zijn ook de leidraad voor het jump bluesje 'West Coast Daddy', een nummer waarop stil staan geen optie meer is. We're ready to rock!

Titeltrack 'Driftin' Blues' is er eentje van Sue Foley en daarbij willen we toch even benadrukken dat de klankleur hier bijzonder veel weg heeft van een Randy Newman en dan hebben we het nog niet over het pianospel van David Webb op dit nummer. Om dan maar terug het 'blues pad' te gaan bewandelen krijgen we met 'Stay The Night' hier te maken met een onvervalste tearjerker om daarna met het talkin' bluesje 'Suits Me To A Tee' het te houden tussen Texas en Chicago.

Liefhebbers van conversaties tussen gitaar en B3 komen dan weer met '12 O'Clock Check Out'. Voor 'You're Sweet' ging deze Jason Buie even te leen bij Jimmy Rogers alvorens afscheid te nemen met 'Cold, Cold Feeling', een echt bluesje. TOP!

 

tracks:

01. Fool From The Start
02. House Party
03. Government Man
04. West Coast Daddy
05. Driftin’ Heart
06. Stay The Night
07. Suits Me To A Tee
08. 12 O’clock Check Out
09. Last Love Affair
10. You’re Sweet
11. Cold Cold Feeling

musicians:

Jason Buie: guitar & vocals
Gorge Fenn: bass
John Hunter: drums
David Webb: Hammond B3 & piano