© Rootsville.eu

Jay Pinto (US)

tiltle: selftitled
music: singer-songwriter
year: 2017
label: independent


info artist: Jay Pinto
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Jay Pinto is een Amerikaanse singer-songwriter die er al een tamelijk lange carrière opzitten heeft. Hij is afkomstig uit Boston maar werkt en leeft in Seattle en naast een solo carrière treed hij ook op samen met Tom Kennedy als het duo 'Bananafish' waar in 2010 het album 'Bananafishtory' van op de markt kwam.

Ondanks een goede staat van dienst is dit voor Jay Pinto nog maar zijn derde solo album naast het in 1999 uitgebrachte '9 Song Demo' en 'Blink' uit 2012. Tijd genoeg dus om een nieuw album op ons los te laten. Nummers die eerder sober maar toch poëtisch overkomen. Ook Jay's gitaarspel is niet meteen fingerpickin' te noemen maar gaan simultaan met de nummers. Niet alle nummers op dit album zijn nieuw materiaal en na het uitbrengen van 'Blink' vijf jaar geleden vragen we ons dan meteen af of er van een 'writersblock' sprake is.

'Stray' is de opener en werd ook al in 1999 uitgebracht. Net als 'You Are Here' is het een tijdloos nummer, nummers die het over enkele jaren ook nog wel zullen doen. Het afsluitende 'We All Come Home' is er eentje dat hij schreef door het samenleven met zijn zoon. Eerder sober en donker maar toch aangrijpend...

tracks:

01 Stray
02 Trough The Eyes Of A Fisherman
03 Paradise
04 You Are Here
05 Even As I rise
06 From Pineapple Avenue to Marginal Way
07 Change Of Heart
08 Push
09 Sad Jack
10 We All Come Home (Night Version)