© Rootsville.eu

JazzProfilactika (Bul)

tiltle: Tick Tock
music: Nu Jazz - Nu Latin
year: 2017

label: Timewarp Music

info artist: JazzProfilactika

© Rootsville 2017


Liefhebbers van Funky en Latin grooves zullen met dit album van 'JazzProfilactica' meer dan in hun nopjes zijn. Als makers van uitstekende 'NU Jazz' vindt deze 'JazzProfilactica' in Bulgarije en bestaat deze formatie uit DJ Jijo (Jivko Marinov) (turntables), Roel Hollander (saxophones), Neyko Bodurov (trumpet & flugelhorn) en Tsvetan Momchilov (keys & French horn).

Het album met als titel 'Tick Tock' is een samenraapsel van de stijlen die de afzonderlijke leden van deze formatie beheersen. Het resultaat een mixed album met al even veel gevarieerde stijlen. De titel van het album haalden ze uit de tijdsduur voor het componeren van dit 9-tracks tellende album. Het was een participatie van omstandigheden en de gemoedsgesteldheid van de diverse leden om present te tekenen in de studio.

Het ontstaan van deze 'JazzProfilactica' situeert zich in Bulgarije en meer bepaald in de 'Studio 21' en 'Cubo Beach Bar' in Varna. Het begon allemaal toen 3 DJ's besloten om meer jazzy-grooves te draaien van Funk over Soul, Nu Jazz en Lounge. Deze 'spinners waren DJ Emotion, DJ Jijo and DJ Ivo-But-Not. Voor 2012 werden meestal 'tracks' van anderen gebruikt als bouwstenen tot hun 'mix'. Na deze periode waren het hoofdzakelijk Krasi Borisov en Roel Hollander die verantwoordelijk waren voor deze uitstekende funky grooves.

Sinds 2013 begon DJ Jijo dit project verder uit te werken. Een jaartje later werd het initiatief genomen voor het organiseren van een eerste 'International Jazz Day' in Varna. Ondertussen werd deze 'JazzProfilactica' genomineerd voor de 'Varna Award' in de categorie 'Arts & Culture'. Nog wat (2016) begon Roel Hollander de nummers te bewerken en te mixen. Na het vinden van onderdak bij het 'Timewarp Music' label was alles uiteindelijk klaar om deze 'Tick Tock' te gaan uitbrengen.

 

tracks:

01 Calle de Cubo
02 Samboppa
03 Night City Lights
04 Summer Somethin
05 Tick-Tock
06 Tutu
07 One Cylinder
08 Fourplay
09 Pod Race

personel:

DJ Jijo (Jivko Marinov): turntables
Roel Hollander: saxophones
Neyko Bodurov: trumpet & flugelhorn
Tsvetan Momchilov: keys & French horn