© Rootsville.eu

JD McPherson (US)

tiltle: Undivided Heart & Soul
music: rootsrock
year: 2017
label: New West Records

info artist: JD McPherson


© Rootsville 2017


Met amper 3 albums in een tijdspanne van 10 jaar brengt JD McPherson met deze 'Undivided Heart & Soul' de opvolger van 'Let The Good Times Roll' (2015) uit. Zijn album 'Signs & Signifiers' dateerde als van 2010. Uiteraard is JD's excuus het vele 'touren' dat er bij kwam kijken met zijn vaste band met onder meer bassist Jimmy Sutton. Zo zagen wij JD McPherson hier nog aan het werk op de 'Rockin' Around Turnhout' in 2016.

Ook al klinkt JD McPherson op zijn vorige 2 albums ol'school toch slaat hij met deze 'Undivided Heart & Soul' een beetje een modernere richting in. Het is dan ook nog maar de vraag of we weerom zo een kaskraker als 'Head over Heels' te horen zullen krijgen, al komt 'Crying's Just A Thing You Do' aardig in de buurt. Vast staat dat JD McPherson voor dit nieuwe album op een ganse reeks mede-muzikanten kon rekenen. Als producer neemt JD McPherson ook voor zijn eigen album het werk op zich en voor de opnamen ervan trokken ze voorbije winter richting historische RCA studio's in Nashville, TN. De studio waar ook Elvis en Dolly Parton materiaal opnamen.

Voor het schrijven van dit nieuw materiaal ging JD McPherson samen werken met Queen of the Stone Age’s Josh Homme en Dean Fertita om een nog meer 'narratives sound' te creëren. Uit dit album werd 'Lucky Penny ' geselecteerd om als single uit te brengen. Met 'Hunting For Sugar' krijgen we dan een onvervalste 60-ties slow te horen daar waar op 'On The Lips' duidelijk een eerder Indie rockend nummer te horen krijgen.

Met titeltrack 'Undivided Heart & Soul' trekt JD McPherson zowel de kaart van retro als modern en met 'Bloodhound Rock' komen we terecht in het jitterbug tijdperk. Al bij al blijft dit nieuwe album een verzameling van retro rockin' songs en kijken de zijn fans hier in de Lage Landen al uit naar een volgende passage.

 

tracks:

01. Desperate Love
02. Crying's Just A Thing You Do
03. Lucky Penny
04. Hunting For Sugar
05. On The Lips
06. Undivided Heart & Soul
07. Bloodhound Rock
08. Style (Is A Losing Game)
09. Jubilee
10. Under The Spell Of City Lights
11. Let's Get Out Of Here While We're Young

musicians:

JD McPherson vocals, guitar
Raynier Jacob Jacildo: piano, organ, Fender Rhodes, Wurlitzer, Marimba
Jimmy Sutton: bass
Jason Smay: drums, percussion
Doug Corcoran: guitar, vocals, saxophone

additional musicians:

Dan Molad: guitar, bass, percussion
Jack Lawrence: electric bass, baritone guitar
Eddie Angel: guitar
Adam Ollendorff: electric guitar, baritone guitar

special geusts:

vocals: Nicole Atkins, Lucius, Ray Walker