© Rootsville.eu

Jeff Rupert feat. Veronica Swift (US)

tiltle: Let's Sail Away
music: Jazz
year: 2017
label: Rupe Media

info artist: Jeff Rupert - Veronica Swift
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Oorspronkelijk is Jeff Rupert een full-time professor aan de 'University of Central Florida'. Ijn jazz middens kennen ze Jeff Rupert als een uitstekende tenor saxofonist en producer. 2017 is voor Jeff Rupert een bijzonder productief jaar geworden. Met pianist Richard Drexler bracht hij dit jaar het 'live' album 'Imagination' uit en voor deze 'Let's Sail Away' ging hij samenwerken met vocaliste Veronica Swift. Deze jonge en talentvolle werd in 2015 tweede op de prestigieuze 'Thelonious Monk Jazz Competition' en sindsdien gaat het deze 23-jarige voor de wind. In 2015 bracht ze haar debuutalbum 'Lonely Woman' uit. Zij is ook de dochter van 'singer' Stephanie Nakasian en pianist Hod O'Brien.

Aan dit 10 nummers tellende album werkten ook Richard Drexler mee alsook Marty Morell (drums) en Charlie Silver (bass). Op Gherswin's 'Rhapsody in Blue' kreeg dit Quintet extra versterking van Dan Miller (trumpet), Christian Herrera (trombone) en Saul Dautch (baritone sax).

Naast originals als het Bossa Nova meeslepende en titeltrack 'Let's Sail Away' brengen ze opp dit album ook nog Jeff Rupert's ' My Mistress' Eyes' al komen de 'lyrics' bij dit laatste van William Shakespeare. Openen doen ze op dit album met Johnny Mandel's 'Pernod'. Op het in 1936 geschreven 'Pennies From heaven' kan Veronica haar skills als jazz-vocaliste volledig tot uiting laten komen.

Ook op Vince Guaraldi zijn 'Ginza Samba' dat Stan Getz ooit opnam met vibrafonist Cal Tjader wanen we ons terug in de meesterlijke era van Getz., een nummer waarop we een alles vertellende interventie krijgen van Richard Drexler. Dromend in hogere sferen sluiten ze af met 'Dream a Little Dream Of Me'...Jeff Rupert en Veronica Swift, een combinatie die werkt.

 

tracks:

01. Pernod
02. Let's Sail Away
03. Pennies From Heaven
04. Ginza Samba
05. Beauty Becomes Here
06. Rhapsody in Blue
07. Home Blues
08. Vou Deitar e Roler/Eviso Aos Navegantes
09. My Mistress' Eyes
10. Dream a Little Dream Of Me

musicians:

Jeff Rupert: tenor sax
Veronica Swift: vocals
Richard Drexler: piano
Marty Morell: drums
Charlie Silver: bass

additional musicians on #6:

Dan Miller: trumpet
Christian Herrera: trombone
Saul Dautch: baritone sax