© Rootsville.eu

Jeffrey Halford and The Healers
Lo-Fi Dreams


© Rootsville 2017

Voor velen onder ons werd in 2014 door het uitbrengen van het album 'Rainmaker' de eerste kennismaking met deze Jeffrey Halford and The Healers. Nu 3 jaar later is er de opvolger 'Lo-Fi Dreams' dat wordt uitgegeven op 19 mei 2017.

Jeffrey Halford werd geboren in Dallas TX maar mede doordat zijn ouders steeds maar op de vlucht waren voor zichzelf besloot hij op 18-jarige leeftijd het roer volledig om te gooien. Ook school bracht hem geen uitkomst en dan was er zijn vader's gitaar waardoor alles begon beter te gaan in het leven van Jeffrey Halford. Geïnspireerd door straatmuzikanten in San Francisco als Harry Spider en Jimmy Ventilator begon ook zijn carrière als 'bukser'. 'On the street' leerde hij blues muzikanten als JJ Malone en Sonny Lane kennen en toch was zijn eerste band 'The Snappers', een rockabilly band. Met deze formatie trok hij een viertal jaren samen op met 'The Blasters' en 'The Beat Farmers'.

De laatste 25 jaar treed hij op met zijn band 'The Healers' waardoor zijn roots-rock invloeden kwamen te ondergaan van Taj Mahal en George Thorogood, maar ook van Gregg Allman tot zelfs de Tex-Mex van Augie Meyers. Met deze 'Lo-Fi Dreams' staat Jeffrey Halford zijn conto op '8' albums. Samen met drummer Adam Rossi stond Jeffrey Halford aan de knoppen in de studio. Als uitstekend singer-songwriter heeft Jeffrey geen nood aan iemand anders zijn nummers en dus werden alle 10 songs op dit album geschreven door de man himself.

Al heeft dit album 'Lo-Fi Dreams' als titel toch mag je stellen dat dit album met een zekere standvastigheid aan kwaliteit is opgenomen. Met het relaxed 'Two Jackson' kom je alvast in een onthaastende stemming terecht. 'Slide' loopt als een rode draad door dit album en dat komt zeker tot z'n recht in het controversiële 'Elvist Shot the Television'.

Als we spreken van Americana op z'n best dan kunnen we niet voorbij 'Door #3'. Een nummer waar de pedalsteel van Tom Heyman doorheen alle rust een hoofdrol komt opeisen. Met 'Good Trouble' brengt deze country rocker enige vorm van twang in dit uptempo nummer. '10.000 Miles' is een prachtige country ballad en gaat over de zekerheid van thuiskomen na het lange reizen. Bijzonder smaakvol!

Niet dat alle nummers een zweem van weemoed met zich kunnen meedragen want op 'Bird of Youth' wordt de rocker in Jeffrey Halford wakker gemaakt waarna hij door de zijn resonator en de bluesharp van een Jimmy Dewrance enig gevoel van Delta country blues teweeg weet te brengen. Met het afsluitende 'Great Divide' moeten we helaas afscheid nemen van deze meesterlijke singer-songwriter...and so we are back lost in the wilderness.

te boeken voor de BeNeLux via JohTheMa Promotions (28 september - 09 oktober 2017)

 

tracks:

01. Two Jacksons
02. Elvis Shot the Television
03. Door #3
04. Good Trouble
05. 10.000 Miles
06. Last Kiss
07. Bird of Youth
08. Sweet Annette
09. Looking for a Home
10. Great Divide

more info:

year: 2017

artist: Jeffrey Halford

label: Shoeless Records

booking BeNeLux & Germany: JohTheMa Promotions

musicians:

Jeffrey Halford: slide, guitars en vocals
Adam Rossi: drums, keyboards & percussion
Bill MacBeath: standup & electric bass

special guests:

Jimmy Dewrance: harmonica
Tom Heyman: pedal steel en electric guitar on #3