© Rootsville.eu

Jesse Waldman
Mansion Full Of Ghosts


©Rootsville 2017

Canada huisvest menig singer-songwriters en eentje daarvan is deze uit Vancouver afkomstige Jesse Waldman. Met deze 'Mansion Full of Ghosts' stelt hij op 24 maart zijn debuutalbum voor. Een CD waarop 16 nummers staan die je in een dromerige wereld weten te brengen.

Voor deze Jesse Waldman is één van zijn dierbaarste bezittingen een 'casette' waarop zijn grootmoeder de Yiddish folk song 'Papirosen' voor zijn moeder zingt. Een ander bezit dat hij koestert is een verlaten gitaar die hij ergens in een hoekje in de kelder wist te vinden en daarmee was de link naar de muziek een feit.

De ispiratie voor het schrijven van nummers heeft hij van iconen als Townes Van Zandt, Taj Mahal en Neil Young en daarmee neemt hij een voorbeeld aan niet de eerste de besten. Hij begon op te treden in en rond Toronto en ontwikkelde meer en meer zijn eigen techniek en sound. Nummers als 'Wild Ballon' nemen je mee over dit uitgestrekte land en laten je wegdromen in een wereld die helemaal in harmonie is met Jesse Waldman's teksten.

In perfecte harmonie kan je ook betoverd worden door Beth Southwell en Megan Alford die als engelachtige backing vocals fungeren, dit gedirigeert door Marc L'Esperance aan de drums,
Michael Rush aan de bass, Michael Simpsonelli aan de gitaar, Tom Hammel op de pedal steel en met Tom Heukendorff aan de piano. Nummers als 'Small Talk' laten je horen welk een fijn kunstenaar deze Jesse Waldman wel is, een uitstekend fingerpickin' artiest en waanzinnig goed storyteller.

'Keep a Light on in The Dark' mag je ook als een understatement nemen want door de betoverende pedal steel van Tom Hammel samen met Jesse zijn begeesterende klankkleur kan je blijven luisteren naar deze 16 al even mooie nummers op deze 'Mansion Full Of Ghosts'.


Tracks:

01 Hope In The Shadows
02 Good Company
03 Hummingbird
04 East Van Blues
05 Wild Balloon
06 Small Talk
07 Hard Livin'
08 Keep a Light on in The Dark
09 Lorraine
10 Other Side Of Town
11 Ballerina From The East Coast
12 Lonesome City
13 Ashes
14 Raincity Blues
15 The Rest Of My Days
16 Another Lost Soul

 

more info:

digital download: no further info

year: 2017

artist: Jesse Waldman

label: independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Jesse Waldman: Guitar & Vocals
Marc L'Esperance: Drums, harmonica, guitar & vocals
Michael Rush: Bass
Michael Simpsonelli: Drums & Guitar
Tom Heukendorff: Piano
Tom Hammel: Pedal steel
Beth Southwell: Vocals
Megan Alford: Vocals