© Rootsville.eu

Jim Roberts and The Resonants
Beneath The Blood Moon


© Rootsville 2017

Het is zeker niet dat Jim Roberts een nieuwkomer is in bluesland. Jim Roberts aka James R. Poggensee is al een singer-songwriter sinds begin jaren 70-tig. Begin negentiger jaren zette hij zijn muzikale carrière even 'on hold' om zich te kunnen toeleggen op het vaderschap. Door dat er ook brood op de plank moest komen oefende Jim Roberts gedurende 16 jaar het beroep van politieagent uit.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan was ook een uitdrukking voor hem die er toe leidde dat hij in 2012 terug muziek begon te maken. Hij brengt een mix van blues en roots rock met een zeer hoog Americana gehalte. Naast 'slide' is Jim ook een true believer van een 3-string cigar box. In 2014 bracht hij als 'The Jack Roberts Harvey Band' het album 'Devil on a Dirt Road' uit. Nu is er 'Jim Roberts and The Resonants' die met het album 'Beneath The Blood Moon' een nieuw hoofdstuk willen schrijven in de blues en roots scène.

Voor dit album trok Jim Roberts enkele bekende namen aan. Zo krijgen we aan de B3 niemand minder dan Mike Finnigan, gekend van bij Bonnie Riatt en 'The Phantom Bluesband'. Naast de ritme sectie bestaande uit Mike Harvey (drums) en Tony Jack Grigsby (bass) is er ook de 'LA based' Nathan Rivera op accordeon te horen op 'May All Your Regrets Be Small'. Op slide hoor je ook Grant Cichiar op 'Dog Done Bit My Baby' en Felix Flanagan op 'The Hell Hound's Due'. Een van de nieuwste leden van deze 'Resonants' is bassist Rick Hollander.

Ook al komen de heren uit het zonnige LA toch zijn de wortels van de muziek van deze 'Jim Roberts and The Resonants' diep ingeburgerd in het swampy zuiden. Stevige slide is de rode draad op deze 'Beneath The Blood Moon' waarvan de meeste nummers geschreven zijn door Jim Roberts. Op een paar nummers kreeg hij hulp van onder meer Mike Harvey en enkele andere bandleden.

Op de titeltrack krijgen we een Jim Roberts op de 'cigar box' te horen in een meer dan aanstekelijk rifje. Met 'Tupelo Fool' bevinden we ons echt wel in Mississippi net als op 'Bayou Beau'. Met 'Red Lips and High Heels' drijven Jim Roberts en zijn 'Resonants' ons meer richting Southern Rock en zijn we als blues liefhebber toch enigszins tevreden dat Jim Roberts terug is beginnen muziek schrijven.

 

tracks:

01. Beneath The Blood Moon
02. Dog Done Bit My Baby
03. Tupelo Fool
04. Bayou Beau
05. May All Your Regrets Be Small
06. Gold Train Fever
07. Red lips and High Heels
08. Southern Hospitality
09. Dark Down In The Delta
10. The Hell Hound's Due


more info:

year: 2017

artist: Jim Roberts and The Resonants

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Jim Roberts: vocals, slide guitar & cigar box
Mike Harvey: drums, percussion
Rick Hollander: bass on #2,3,4,8
Tony Jack Grigsby: bass #1,5,6,7,9
Nathan Rivera: accordion #5
Felix Flanagan: harmonica #10
Mike Finnigan: B-3 #1,6,7, piano #7