© Rootsville.eu

Jim Shaneberger Band (US)

tiltle: Above and Below
music: bluesrock
year: 2017
label: independent

info artist: Jim Shaneberger
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Deze 'Jim Shaneberger Band' hebben hun roots in West Michigan en bestaan naast Jim Shaneberger ook nog uit Bassist Jeff Baldus en drummer Steve Harris. Een power trio pur sang dus. In 2013 kwam hun debuutplaat 'Work In Progress' uit met maar hun volgende plaat is er eentje waarop enkel originals te horen zijn. Het album kwam in hun thuisland reeds op de markt in juni van dit jaar en heeft nu via Frank Roszak Promotions het Europese vaste land bereikt.

Een album met daarop negen stevige bluesrock nummers die volledig tot ontstaan kwamen door de samenwerking van deze volledige 'Jim Shaneberger Band'. Met nummers als 'My Way' en de titeltrack 'Above and Below' vallen ze hier op ons continent volledig onder de noemer 'bluesrock'. Stevige gitaarlicks ondersteund door een solide ritme sectie.

Met het nummer 'Bright Side' nemen de heren een beetje gas terug en krijgen we een onvervalste rock ballad achter de kiezen waarop ze laten horen dat er voldoende gevoel aanwezig is om het van die andere kant te gaan bekijken. Waar deze Jim Shaneberger de mosterd dan haalde hoor je bij het daarop volgende 'Ain't Your Daddy's Blues', een Texas bluesje waarop duidelijk de invloed van een SRV hoorbaar is, net als op het lichtjes funky aanvoelende 'I Can't Sleep'.

Funk is er ook aanwezig op het afsluitende 'Whole Lotta Soul' en daarmee bewijst dat deze band niet louter en alleen als bluesrockers mag worden aanzien al blijft de rock toch enigszins in beeld.

 

tracks:

01. My Way
02. Indifference
03. Above & Below
04. Bright Side
05. Ain’t Your Daddy’s Blues
06. I Can’t Sleep
07. Way Down South
08. Just Sayin’, Bro
09. Whole Lotta Soul

musicians:

Jim Shaneberger: guitar, vocals
Jeffrey Baldus: bass
Steve Harris: drums

Karl Schantz: drums on #5